Galatasaray Başkanı Burak Elmas, transferi resmen açıkladı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, GS Tv'de canlı yayına katıldı ve gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Gedson Fernandes'in transferinin gerçekleşmemesi ve Gedson’un Beşiktaş ile anlaşmasının ardından gelen eleştirilere cevap veren Elmas, ''Gedson'u isteseydik alırdık fakat şu an önceliğimiz değil'' açıklamasını yaptı.

SPOR 02.02.2022, 15:55 02.02.2022, 16:03
Galatasaray Başkanı Burak Elmas, transferi resmen açıkladı

Galatasaray’da Başkan Burak Elmas, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

“Pulgar’ı transfer ettik”

Transfer sürecinde önemli kararlar alındığını söyleyen Başkan Elmas, “Mevcut bir yabancı kuralı var. Önümüzdeki yıl 12 olacak. Domenec Torrent ve Luis Campos ile gece gündüz toplantılar gerçekleştirdik. Ligde Galatasaray’ın kabul edemeyeceği bir konumdayız. Bazı takviyeler yapmak istiyoruz. Muslera, Şubat ayında geri gelecek fakat kaleci ihtiyacımız vardı. 3-4 kaleci ile görüştük. Maliyeti, Muslera geldikten sonra yedek beklemesi, hepsi oldukça önemliydi. Okan Kocuk’u geri istedik fakat şu anki kulübü vermek istemedi. Farklı Türk kalecilerle de görüştük fakat kulüpleri izin vermedi. Bu sebeple kaliteli ve yabancı kalecilerle görüştük. Son olarak Inaki Pena ile anlaştık. Kaleci antrenörümüzün tavsiyesiyle, Barcelona'dan pozitif referanslar aldık. Orta saha bölgesine Erick Pulgar takviyesini gerçekleştirdik. Ücretsiz olarak sezon sonuna kadar kiraladık. Bolivya’daydı, Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz. Geldiği zaman imza atacak. Hazır ve bize katkı verecek.” açıklamasını yaptı.

“Gomis çok istekliydi”

Forvet transferiyle ilgili de konuşan Burak Elmas, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mustafa Muhammed, Afrika Uluslar Kupası’nda devam ediyor, Diagne’nin sakatlığı bulunuyor. Ligi ve Galatasaray’ı yakından bilen bir santrfor arıyorduk. Gittiğinden beri Gomis’in yeri doldurulamadı. 5-6 oyuncuyla görüştük. Gomis oldukça istekliydi. Galatasaray’da henüz tamamlanmamış bir işinin olduğunu ifade etti. Sevilen bir oyuncu, en olgunlaştığı dönemde takıma katmak istedik. Yabancı sayımız Omar Elabdellaoui ile 15’ti. Hocamız, Omar’ın performansını beğeniyor. Gözü normal şu an, antrenmanlarda iyi çalışıyor ve eksiğini de kapatacaktır. Bazı futbolcularımızla yolları ayırmak durumunda kaldık. Luyindama ve Yedlin ile yolları ayırdık.”

“İsteseydik Gedson’u alırdık”

Gedson Fernandes transferinin gerçekleşmemesi üzerine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Burak Elmas, şunları aktardı:

“Gedson, seyircimizin çok sevdiği bir yıldız adayı. Bu kadro yapılanmasında hızlı çözümlere başvurduk. Sınırsız yabancı hakkımız bulunmuyor. Benfica ile 22 Ocak 2022’te yazışma yaptık. Benfica, 2 sezon için 1 milyon Euro'luk bir ücret talep etti. Onun üzerine de 7.5 milyon Euro’luk bir opsiyonu istediler. 10 milyon Euro’luk bir teklif gelmesi halinde oyuncunun gitme hakkı bulunuyordu. İsteseydik Gedson’u alırdık fakat şu an önceliğimiz değil. Artık ilgimiz yok.”

“Galatasaraylıların duygularıyla oynanıyor”

Sosyal medya platformlarında taraftarların duygularıyla oynandığını belirten Burak Elmas, ”Bunların büyük bir bölümünü mahkemeye verdik. TV’de de hadsiz yorumlar yapılıyor, bugünden sonra onlara da savaş açıyoruz. Galatasaray’ın adını reyting için ağızlarına alamayacaklar. Burada olduğumuz süre boyunca Galatasaray’ın geleceğini kurtarmak adına mücadele edeceğiz. Galatasaray’ın haklarını koruyoruz. Ağustos ayında ödememiz gereken büyük bir borç var. Kulübümüzü geleceğe taşımak için birtakım kararlar alıyoruz. Eleştiriler her zaman olur, dinleriz. Galatasaray’a sosyal medya üzerinden baskı kurma, menajerlerin istediği futbolcuları aldırma operasyonunda bulunanlar var. Öte yandan hukuksuz reklamı yapan kişilerle ortak çalışan bazı hesaplar var. Galatasaray 10-15 kişiye bırakılamaz. Galatasaray’ın geleceğini kurtarmak amacıyla çabalıyoruz. Geçmişte Galatasaray’da hata yapmış pek çok kişi, hata yapmamış gibi sanki algı yapıyor. Buna da yanıt vermesini biliriz. Yalanlara müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonra sert bir biçimde yanıt vereceğiz. Türk futbolundan bunları temizleyeceğiz.”

Bartuğ Elmaz açıklaması: ‘Menajerler musallat olmuş’

Genç oyuncu Bartuğ Elmaz’ın Galatasaray’dan ayrılmasına ilişkin de açıklama yapan Burak Elmas, şunları aktardı:

”Bartuğ Elmaz, kulübümüzün ciddi yatırım yaptığı bir futbolcu. Bu kadar yatırım yapılan bir futbolcunun sözleşmesinin son yıla bırakılmaması gerekiyor. Menajerler altyapılara musallat olmuş. Futbolculara musallat olmuş, dadanmış menajerler var. Hepsine son vereceğiz. Bartuğ ve ailesiyle konuştum. Kendisi kalmak istemedi. Şu anda Bartuğ, Galatasaray tesislerinde kalıyor. Galatasaray’ı istemiyorsa zaten burada yeri yoktur. Menajerlerin bulaştığı oyuncular bu kulüpte yer alamayacak."

Yorumlar (0)