Galatasaray, Barcelona deplasmanında! Kaptan, maç kadrosunda yok!

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray, yarın deplasmanda İspanyol devi Barcelona ile karşılaşacak. TSİ 23.00’te başlayacak ve Camp Nou'da oynayacak olan mücadeleyi ise Fransa Futbol Federasyonundan Benoit Bastien yönetecek.

SPOR 09.03.2022, 12:52 10.03.2022, 15:28
Galatasaray, Barcelona deplasmanında! Kaptan, maç kadrosunda yok!

Spor Toto Süper Lig’de bu sezon iyi bir performans gösteremeyen ve şampiyonluk yarışından kopan sarı-kırmızılı takım, Avrupa'da farklı bir görüntü ortaya koyuyor.

Galatasaray, zorlu Barcelona deplasmanında

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turundan Avrupa serüvenine başlayan Galatasaray, Hollanda temsilcisi PSV’yi geçemedi ve "Kupa 2"de yoluna devam etti.

Sırasıyla bu organizasyonda İskoçya temsilcisi St. Johnstone, Danimarka ekibi Randers takımlarını geçen sarı-kırmızılılar, gruplara kalmaya hak kazandı. E Grubu'nda Lazio, Olimpik Marsilya ve Lokomotiv Moskova kulüpleriyle karşı karşıya kalan Galatasaray, 3’er galibiyet ve beraberlik aldı. Gruptan namağlup lider çıkan Galatasaray, son 16 turuna doğrudan ismini yazdırdı.

Arda Turan kadroda yok

Galatasaray'da sakatlığı bulunan kaptan Arda Turan haricinde eksik bir oyuncu yok.

Galatasaray’ın maç kadrosuna UEFA listesinde bulunmayan Omar Elabdellaoui de eklenirken, sakatlığı devam eden Arda Turan dahil edilmedi.

Ligde kötü gidişat sürüyor

Spor Toto Süper Lig'de ise Galatasaray, tarihinin en kötü sezonlarından birisini yaşıyor.

Ligde şu ana kadar oynanan 28 maçta 9 galibiyet, 8 beraberlik alan Galatasaray, 11 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı. Galatasaray, 35 puanla 29. haftaya 12. sırada girecek.

2022 yılındaki 9 lig maçında 2'şer galibiyet ve beraberlikle sahadan ayrılan Galatasaray, 5 maçtan ise puan çıkaramadı.

Zorlu fikstür başlıyor

Galatasaray, Barcelona maçıyla birlikte 1 aylık dönemde zorlu bir fikstüre girecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın ve 17 Mart’ta Barcelona ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray, ligde art arda Beşiktaş, Gaziantep, F. Karagümrük ve Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Barcelona, CL’de 3. oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon istediği neticeleri elde edemeyen Barcelona, grubunu 3. sırada tamamladı.

La Liga’da geçen sezonu 3. sırada bitiren Barcelona, Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan kaldı. E Grubu'nda Bayern Münih, Benfica ve Dinamo Kiev takımlarıyla eşleşen İspanyol temsilcisi, 6 karşılaşmada 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlikle 3. sırada yer aldı.

Daha sonra UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Barcelona, son 32 turu play-offta eşleştiği Napoli'yi 1-1 ve 4-2’lik sonuçlarla eleyerek Galatasaray ile eşleşti.

La Liga'da ise Barcelona, 26 maçta 13 galibiyet, 4 yenilgi ve 9 beraberlik yaşadı. Ligdeki son 11 maçta mağlup olmayan Xavi Hernandez idaresindeki Katalan ekibi, 7 galibiyet, 4 beraberlikle sahadan ayrıldı.

Torrent ve Pena eski takımıyla karşı karşıya

Galatasaray Teknik Direktörü Torrent ile Galatasaray kalecisi Inaki Pena, eski takımları Barcelona’ya karşı kazanmak için sahaya çıkacak

İspanyol teknik direktör, 2007 yılında Barcelona B takımında Pep Guardiola'nın yardımcısı olarak görev aldı. Bir yıl sonra ise A takım ekibinde görev alan Torrent, 4 sene boyunca Guardiola’nın yardımcısı olarak başarılı bir süreç yaşadı.

Öte yandan Galatasaray'ın Barcelona'dan ara transfer döneminde kiraladığı kaleci Pena ise 2013 yılından 2022’nin ocak ayının sonuna kadar çeşitli yaş kategorilerinde Barcelona’da forma giydi. 

Sarı-kırmızılı kulübün kaptanı Arda Turan da daha önce Barcelona forması giymişti.

Yorumlar (0)