Galatasaray'a Yunanistan'da skandal tavır

Olympiakos ile oynanacak hazırlık karşılaşması için Yunanistan'a giden Galatasaray, PCR testlerinin kabul edilmemesi ve Yunan yetkililerin tavırları sebebi ile İstanbul'a dönüş kararı aldı.

SPOR 12.07.2021, 21:01
Galatasaray'a Yunanistan'da skandal tavır

Olympiakos ile oynayacağı hazırlık müsabakası için Yunanistan'a giden Galatasaray, Yunan yetkililerin COVID-19 (yeni tip koronavirüs) testlerini kabul etmemesi ve ortaya koydukları kaba davranışlara tepki olarak Atina'dan geri dönme kararı aldı.

Sarı-kırmızılı kulüp tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Yunan yetkililerin tüm kafileden tekrar PCR testi istemesi üzerine meydana gelen problemin çözülemediği belirtildi.

Sarı-kırmızılılardan açıklama

Söz konusu açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Olympiakos karşılaşması için Atina'ya indikten sonra Yunan yetkililerin daha evvel talep ettikleri tüm prosedürleri yerine getirdiğimiz için aralarında oyuncuların da bulunduğu kafilemizin bir kısmı test kontrol ve pasaport uygulamalarından geçirildi. Ardından Yunan yetkililerden biri, PCR testlerimizi reddettiklerini ve tekrar test yaptırmamız gerektiğini ifade ederek küstah bir tavırla, iki ülke arasında PCR testlerini tanıma protokolü bulunmasına ve tesadüfi kişileri rastgele teste sokmak istemelerine karşın tüm kafilenin tekrar teste girmesini istedi. Yaklaşık olarak iki saatlik bir süre boyunca havaalanında bekletildikten sonra problemin hiçbir şekilde çözülememesi sebebi ile kafilemiz İstanbul'a dönüş işlemlerini başlattı."

Bakan Kasapoğlu'ndan açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Galatasaray'a destek verdi.

Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Hazırlık karşılaşması için Yunanistan’a giden Galatasaray Spor Kulübü'nün karşılaştığı tutum üzerine Başkan Burak Elmas ve teknik direktör Fatih Terim ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu dile getirdim. Galatasaray'ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetli bir şekilde kınıyorum."

Yorumlar (0)