Galatasaray'a bir Kolombiyalı yıldız daha: Jeison Murillo!

Galatasaray, Luyindama’nın yaşamış olduğu sakatlığın ardından savunmada yaşanan sıkıntıları çözmeye çalışırken, Falcao’nun Kolombiya Millî Takımı’ndan arkadaşı Jeison Murillo, sarı-kırmızılı ekibin listesinde en üst sırada yer aldı.

SPOR 02.01.2020, 11:34 12.01.2020, 16:28
Galatasaray'a bir Kolombiyalı yıldız daha: Jeison Murillo!

Valencia, Barcelona ve Inter gibi takımlarda forma giyen, bu sezon başında İtalyan Ligi’ne giden Jeison Murillo, Sampdoria’da büyük hayal kırıklığı yaşadı. Galatasaray'dan gelen teklifi, Falcao faktöründen dolayı hemen kabul eden başarılı futbolcu, sağ bek olarak da forma giyebiliyor.

Galatasaray'ın 27 yaşındaki stoper için İtalyanlara teklif sunduğu ve görüşmelerin devam ettiği ileri sürüldü. 2023 yılına kadar Sampdoria ile sözleşmesi devam eden ve bu sezonun ilk yarısında 9 karşılaşmada 660 dakika görev alan yıldız oyuncu için ısrarcı olan Fatih Terim’in, İtalya’daki ilişkilerini kullanarak bu transferi gerçekleştirme hedefinde olduğu belirtildi.

İtalya’ya transfer olmadan önce Valencia'da oynayan, geçtiğimiz sezon Barcelona’ya kiralık giden, daha önce Inter’de de oynayan oyuncunun bu teklife sıcak baktığı, bunda en büyük faktörün Falcao olduğu ifade edildi. Murillo’yu ilk fırsatta kiralık olarak renklerine bağlamak isteyen sarı-kırmızılı ekibin, yarım sezon için 750 bin Euro vermeye hazır olduğu iletildi. Aslan, Sampdoria’nın alacağı karara göre Galatasaray’ın stoper bölgesindeki hamlesi netleşmiş olacak.

Stoper dışında sağ bekte de görev yapan Murillo’nun, 27 yaşında olmasına karşın üst düzey kulüplerde forma giymesi, tercih edilmesinde en büyük etken... Murillo’nun durumuna göre sarı-kırmızılılar diğer seçenekleri değerlendirmeye alacak.

Deportivo Cali’de futbol kariyerine başlayan Jeison Murillo, daha sonra Depor Aguablanca FC, Granada, Cadiz, Las Palmas, Inter, Valencia, Barcelona ve Sampdoria takımlarında oynadı. Başarılı stoper, 28 kez de Kolombiya Millî Takımı'nda forma giydi.
 

Yorumlar (0)