Galatasaray'a bir darbe de Tahkim Kurulu'ndan

TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray Spor Kulübü ve lisansı çıkarılamayan oyuncusu Oğulcan Çağlayan'ın TFF Yönetim Kurulu'nun verdiği karara yaptığı itirazı oy çokluğuyla reddetti.

SPOR 04.08.2021, 00:47 05.08.2021, 09:21
Galatasaray'a bir darbe de Tahkim Kurulu'ndan

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Oğulcan Çağlayan ve Galatasaray'ın itiraz başvurusunda gerek Bölge Adliye Mahkemesi kararı gerekse de talimatın ilgili maddesi doğrultusunda TFF Yönetim Kurulu'nun verdiği kararda esasa, usule ve talimatlara aykırı bir yön bulunmadığı belirtilerek, Oğulcan Çağlayan ve Galatasaray'ın itirazlarının reddedildiği belirtildi.

3 maç men ve 1.2 milyon avro ceza verilmişti

Çaykur Rizespor ve Galatasaray arasında Oğulcan Çağlayan transferinde meydana gelen ihtilaf sebebi ile TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Karadeniz kulübü ile sözleşmesini haksız feshettiği gerekçesiyle geçtiğimiz ocak ayında 25 yaşındaki futbolcuya 6 maç men ve 1 milyon 200 bin avro para cezası vermişti. TFF Tahkim Kurulu, yapılan itiraz üzerine geçtiğimiz şubat ayında 6 maç men cezasını 3'e indirmesine karşın para cezasını onamıştı. TFF, 2021-22 sezonu öncesi Oğulcan Çağlayan'ın lisansını çıkarmamıştı. Galatasaray Spor Kulübü ve Oğulcan, Bölge Adliye Mahkemesi'ne yaptıkları itirazın reddinin ardından Yargıtay nezdinde temyize gitmişti.

TFF'nin açıklamasında ayrıca şu ifadelere de yer verildi:

"Tahkim Kurulu, kararında kulüp açısından transfer yasağının kaldırılmasına ve kulübün yapacağı ödemelerin durdurulması noktasındaki isteğin ise reddine karar vermiştir. Bu nedenle Tahkim Kurulu kararı doğrultusunda alacak süreci devam etmektedir. Oyuncuyu transfer talep eden kulüp adına tescil ettirebilmesi için borçsuzluk belgesi veyahut muvafakat belgesi sunması gerektiği belirtilmektedir."

Yorumlar (0)