Futgolfün Türkiye Başkanı açıkladı: "Ülkemizde hızla yaygınlaşacak."

Futgolf Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Levent Baş, dünyada oldukça yaygın bir spor hâline gelmeye başlayan futgolfün Türkiye'de yaygınlaşacağını söyledi.

SPOR 10.03.2021, 12:14 10.03.2021, 12:56
Futgolfün Türkiye Başkanı açıkladı: "Ülkemizde hızla yaygınlaşacak."

Türkiye’de ve dünyada hızla yaygınlaşan sporlardan biri olan ve futbol ile golfü bir araya getiren “Futgolf”’un Türkiye’deki durumuyla ilgili Futgolf Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Levent Baş’tan açıklamalar geldi.

Futgolf Türkiye’de yaygınlaşıyor

Futgolf’ün yavaş yavaş Türkiye’de yaygınlaşmaya başladığına dikkat çeken Futgolf Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Levent Baş, futgolfün golfün bir alt sporu olduğunu söyledi. Türkiye’de yeni olmasına rağmen dünyada çok hızlı büyüyen bir spor olan futgolf, özellikle Amerika’da fazla ilgiyle karşılanıyor.


Amerika’da 500’den fazla futgolf sahası ve 15 bine yakın oyuncu olduğunu belirten Levent Baş, bu sporun Türkiye’de de çok hızlı büyüyeceğini düşündüklerini aktardı.

Golf kurallarıyla oynanıyor

Futgolf oyun kurallarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Levent Baş, oyunun golf oyun kurallarıyla ve futbol topuyla oynandığını belirtti. Ayrıca deliklerin ise golf deliğine göre daha büyük olduğu ve oyunun 9 ya da 18 delikli sahalarda oynandığı ifade edildi.

Levenet Baş oyun kurallarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Her deliğin PAR'ları var yani metreye, zorluk derecesine göre deliği kaç vuruşla bitirmeniz gerektiği PAR'larla belirleniyor. Oyunun sonunda on sekiz deliği en az vuruşla tamamlayan oyuncu oyunun kazananı oluyor. Golfteki sopa yerine de bacakların kullanıldığı oyunda her şey golf kurallarıyla ve golf sahalarında oynanan bir oyun. Türkiye’de yaklaşık 4 sene önce futgolf oynanmaya başladı ve iki sene önce derneğimizin kurulmasıyla çok daha organize olmaya başladık. Oyuncu sayımızda da artış devam ediyor.”

Türkiye’de 300 futgolf oyuncusu

Futgolfün Türkiye’deki durumuyla ilgili değerlendirmelerinde Levent Baş, Türkiye genelinde 300 futgolf oyuncusunun olduğunu ve İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bodrum’daki futgolf sahalarında oynandığını aktardı.

Levent Baş, futgolf oynamak isteyenlerin ne yapmaları gerektiğiyle ilgili de şu sözleri sarf etti:

"Türkiye’de yeni olmasına rağmen dünyada çok hızlı büyüyen bir spor. Amerika’da 500’den fazla saha, 15 bine yakın oyuncu olduğu biliniyor. Türkiye’de de bu sporun çok hızlı büyüyeceğini düşünüyoruz. Çünkü başlaması çok kolay bir spor, bazı insanlar belki nerede oynayabiliriz nasıl başlayabiliriz diye düşünebilirler. Oldukça basit bir oyun. Bir futbol topu, ayağınızda bir halı saha ayakkabısı çok rahatlıkla hemen başlayabileceğiniz bir spor olduğunu söyleyebilirim. İlgi duyanlar varsa bizle, derneğimizle temasa geçerek çok hızlıca başlayabilirler. Maliyet olarak da çok hızlı başlanabilir bir spor."





 

Yorumlar (0)