Futbolun ardından basketbol da seyircisiz!

TBF (Türkiye Basketbol Federasyonu), Erkekler Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezonun ilk devresindeki maçların seyircisiz olacağını duyurdu. 

SPOR 09.09.2020, 15:50
Futbolun ardından basketbol da seyircisiz!

Erkekler Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezonun ilk devresindeki maçlar, "seyircisiz" olarak gerçekleştirilecek.

Konuya ilişkin açıklama TBF (Türkiye Basketbol Federasyonu) Hidayet Türkoğlu'ndan geldi.

Türkoğlu, Türkiye'de etkisini göstermeye devam eden yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yeni sezonun ilk devresindeki maçların "seyircisiz" olarak gerçekleştirileceğini ifade etti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) sporu da olumsuz etkilediğine dikkat çeken Türkoğlu, Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirilen görüşmelerde, 2020-2021 sezonunun ilk devresinin seyircisiz olarak gerçekleştirilmesinin daha uygun olacağı kanaatine vardıklarını söyledi. 

"Boş tribünlere karşı performans sergilemek zor olacak"

Türkoğlu, basketbol maçlarında seyircinin önem arz ettiğini belirterek, bu sürecin kolay olmayacağını kaydetti.

Basketbolda şimdiye kadar hep seyircilerle dolu tribünlerin önünde mücadele edildiğine dikkat çeken Türkoğlu, artık boş tribünlere karşı performans sergilemenin zor olacağını belirtti.

"En önemli şey sağlık"

Türkoğlu, insan sağlığının her şeyden önemli olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının arttığını, bu nedenle basketbolcuların, antrenörlerin ve diğer görevlilerin sağlığını korumayı hedeflediklerini ifade etti. 

"İkinci devrede seyircili olabilir"

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen talimat doğrultusunda 2020-2021 sezonunun ikinci devresi itibarıyla maçların seyircili oynanabileceğini aktaran Türkoğlu, yine de salgının seyrinin dikkate alınacağını söyledi. 

Yorumlar (0)