Futbolda yeni akım! Onlar artık kulüp yöneticisi

Dünyaca ünlü futbolcuların, futbol kariyerini noktaladıktan sonra satın aldıkları futbol kulüplerinde yöneticilik yapmaya başlamaları, son yılların trendleri arasında yer aldı.

SPOR 01.12.2019, 11:19 01.12.2019, 11:38
Futbolda yeni akım! Onlar artık kulüp yöneticisi

Milliyette yer alan habere göre aktif futbol kariyerlerini sonlandıran ünlü oyuncuların, teknik direktörlük, menajerlik gibi futbolla ilgili işlerine, kulüp satın alma da eklendi. Çoğu bir futbol kulübünü tamamıyla satın alırken, bazıları bir kısım hisse almak yoluyla kulüplerde söz sahibi oldu. David Beckham, beş yıl önce bir konsorsiyum ile beraber satın aldığı kulübün ismini geçtiğimiz yıl Inter Miami olarak açıklarken, şimdilerde 1 milyar dolarlık stadyum yatırımı planı yapıyor ve Messi’nin de içinde bulunduğu birçok yıldız oyuncuyu takımına transfer etmek istiyor.

david beckham inter miami ile ilgili görsel sonucu

Patron yöneticiler

David Beckham’ın bir diğer girişimi, eski takım arkadaşlarıyla beraber devam ediyor. Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt, Gary Neville ve Phil Neville, Salford City kulübünün yüzde 60 hissesi ellerinde bulunuyor. 

phoenix rising drogba ile ilgili görsel sonucu

Brezilyalı efsane Ronaldo, Real Valladolid’in yüzde 51 hissesini 30 milyon euro’ya alarak, başkanı olduğu kulübün yönetiminde söz sahibi oldu. Didier Drogba ise futbol kariyerinin son durağı olan Phoenix Rising’den hisse satın alıp, kadrosunda yer aldığı kulübün sahibi olan ilk futbolcu ünvanına sahip oldu.

İsveç'i tercih etti

İsveçli yıldız futbolcu Zlatan Ibrahimovic de takım alan futbolcular furyasına kapıldı. Los Angeles Galaxy’den ayrıldıktan sonra futbola nerede devam edeceği büyük bir merakla beklenen Zlatan, ülkesindeki kulüplerden Hammarby’nin hisselerinin bir kısmını satın aldı.

Emekli olmayı beklemediler

eden hazard demba ba ile ilgili görsel sonucu

Beşiktaş’ın eski futbolcuları arasında yer alan Demba Ba, Chelsea’den eski takım arkadaşı Eden Hazard ile beraber emekli olmadan futbolda takım satın alan oyunculardan oldu. İkili, ABD’de San Diego kulübünü satın aldıklarında, aktif futbol hayatlarını devam ettiriyorlardı.

Yorumlar (0)