Futbolda maçların süresi 100 dakika mı olacak?

İddialara göre Kasım-Aralık aylarında yapılacak Dünya Kupası maçlarının süresi 100 dakika olacak. Ofsayt kuralının da kaldırılabileceği ileri sürülüyor.

SPOR 06.04.2022, 19:54 Hakan Öksüz
Futbolda maçların süresi 100 dakika mı olacak?

Bu yılın Kasım-Aralık aylarında Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası, tartışmaları da beraberinde getirdi. Pek çok futbol tutkunu, futbol aşkının parayla zehirlendiği görüşünde. Dünya Kupası'nın geleneksel olarak yaz aylarında düzenlendiğini hatırlatan futbol tutkunları, turnuvanın kış aylarında yapılacak olmasını eleştiriyor. 

Dünya Kupası ile ilgili tartışma konularının bununla sınırlı kalmayacağı görülüyor. Bir habere göre maçların süresi değişecek, ofsayt kuralı kaldırılacak.

'Ofsayt kaldırılacak' iddiası

90 dakika olan futbol maçlarının süresinin artırılması veya kısaltılması, uzun yıllar boyunca tartışma konusu oldu. Öte yandan modern futbolun artık çok geliştiği ve oyunu basitlikten kurtaran ofsayt kuralına ihtiyaç kalmadığına yönelik fikirler de ortaya atılıyor. Ezici bir çoğunluk ise ofsayt kuralının kaldırılmasıyla birlikte futbol oyununun basitleşeceği ve böyle bir kararın adeta facia olacağı görüşünde birleşiyor.

FIFA yetkilileri toplantı yaptı!

Bazı iddialara göre Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası, hem maç süresi hem de ofsayt kuralıyla ilgili önemli değişlikliklere sahne olabilir. Maçların 90 dakika yerine 100 dakika oynanması ihtimalinin masaya geldiği kaydedildi. FIFA yetkililerinin konuya ilişkin bir toplantı yaptığı, toplantıda ofsayt kuralının kaldırılmasının da gündeme geldiği belirtildi. Haber, Corriere dello Sport tarafından aktarıldı.

IFAB onaylarsa futbolda devrim olacak!

İddialara göre Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), bu değişiklikleri onaylarsa, 2022 Dünya Kupası, futbolun değişimi adına tarihi bir turnuvaya dönüşebilir. Maç boyunca futbolcuların sakatlık numarası yaparak yerde yattığı ve oyunun çoğu kez durduğunu belirten bazı kişiler, sürenin uzatılmasıyla birlikte daha uzun süre futbol oynanacağını düşünüyor. 

Maç sürelerinin uzatılması uygulamasının gereksiz olacağı görüşünü savunanlar ise, "Süre artarsa yorulan oyuncular, dinlenmek için daha fazla yerde yatacak." ifadelerini kullanıyor. İddialara göre FIFA Başkanı Gianni Infantino, bu değişikliklere sıcak yaklaşıyor.

Yorumlar (0)