Futbol tarihine geçecek bir maç! Hatay'da inanılmaz gece

Süper Lig ekiplerinden Hatayspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda evinde ağırladığı Eyüpspor'u, iki kalecisinin de 2 kırmızı kartla oyundan atıldığı  ve forvet oyuncusu Diouf'un kaleye geçtiği maçta, penaltı atışlarıyla 6-5 kazanarak bir üst tura yükseldi. 

SPOR 02.12.2021, 10:13 02.12.2021, 14:36
Futbol tarihine geçecek bir maç! Hatay'da inanılmaz gece

A. Hatayspor ile Eyüpspor, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur müsabakasında, Hatay'da karşılaştı.

Hatay’da inanılmaz bir gece

Hatay'da oynanan karşılaşmanın normal süresi 1-1 tamamlanırken, uzatmalarda da gol olmadı ve maç 1-1'lik skorla penaltılara kaldı.

Penaltılara giden maçı 6-5 galip bitiren Hatayspor, bu skorla birlikte bir üst tura yükselerek adeta inanılmazı başardı. İki kalecisi de kırmızı kartla oyundan atılan Hatayspor'da, maçın normal süresinin bir bölümünde ve penaltılarda takımın forveti Diouf, kaleyi korudu.

90+4. dakikada Hatayspor, kaleci Abdullah Yiğiter'in kırmızı kartla oyundan atılması sebebiyle 10 kişi kaldı.

1-1 devam eden maçta, ceza sahası dışında Eyüpspor oyuncusu Mete Demir'e faul yapan, bu sebeple oyundan atılan kaleci Abdullah'ın yerine forvet oyuncusu Diouf geçti. Golcü futbolcu, Hatayspor’un 5 değişiklik hakkının tamamını kullanmış olması sebebiyle uzatma dakikalarında kaleye geçti.

Normal süresi 1-1 biten maçta, uzatmalarda verilen ek oyuncu değişikliği hakkını kullanmayı tercih eden Hatayspor, yedek kaleci Yavuz Boyar'ı oyuna dahil etti.

Diouf yeniden kalede

Uzatmalarda oyuna giren ikinci kaleci Yavuz Boyar’ın, 120. dakikada kırmızı kartla oyundan atılması üzerine Diouf yeniden kaleye geçti. Seri penaltılarda, takımının ilk penaltısını gole çeviren Senegalli forvet, daha sonra kaleye geçti.

Tarihi dakikaların yaşandığı karşılaşmada gülen, Atakaş Hatayspor oldu. Penaltılarda rakibini 5-4 ve toplamda da 6-5 mağlup eden Hatayspor, bu sonuçla birlikte beşinci tura yükseldi.

Yorumlar (0)