Futbol kulüpleri, ırkçılık sebebiyle sosyal medyayı boykot edecek

Son dönemlerde artan ırkçılık olaylarının ardından bazı utbol kulüpleri, radikal bir karar alarak sosyal medyayı boykot edecek.

SPOR 09.04.2021, 15:48 10.04.2021, 13:54
Futbol kulüpleri, ırkçılık sebebiyle sosyal medyayı boykot edecek

İskoçya Premiership takımlarından Rangers’ın, son günlerde artan ırkçılık olayları nedeniyle sosyal medyayı bir hafta boykot edeceği açıklanırken bu boykota İngiltere'deki bazı kulüplerin de katılacağı belirtildi. 

Rangers bir hafta boykot edecek

Son dönemlerde başta İngiltere, İspanya ligleri olmak üzere siyahi futbolculara yönelik artan ırkçılık olaylarının ardından sosyal medya platformlarından Facebook, bu konuda harekete geçerek gerekli önlemlerin alınacağını belirtmişti.

İskoçya takımlarından Glasgow Rangers, ırkçılık olaylarının artması nedeniyle sosyal medyayı bir hafta boyunca boykot edecek

İngiltere’nin bir alt lig ekiplerinden Birmingham ve Swansea de ırkçı söylemlerin arttığı bu dönemde sosyal medyayı boykot edeceklerini açıklamış ve Fransız teknik direktör Thierry Henry de söz konusu olayla ilgili sosyal medya hesaplarını kapatmıştı.

Premier Lig’den Facebook ve Twitter’a mektup

Premier Lig, İngiltere Futbol Ligi ve İngiltere Futbol Federasyonu dışında hakem ve futbolcuların da aralarında bulunduğu kuruluşlar, geçen şubat ayında Facebook ve Twitter’ın ceoları M. Zuckerberg ve Jack Dorsey’e hitaben bir mektup yayınlamıştı.

Söz konusu mektupta, sosyal medya ortamında hakemlere ve futbolculara yönelik ırkçı söylemlerin arttığı belirtilirken şu sözlere yer verildi:

"Bu konuda sizin harekete geçmemeniz, bu eylemi gerçekleştirenlerin kendilerine ulaşılamayacağını düşünmelerine sebep oldu. Ayrımcı ve ırkçı söylemlerin durmadan devam eden akışı kendi kendini beslemeyi sürdürüyor. Bu söylemlere, milyarlarca kullanıcısı olduğu bilinen Facebook, Instagram ve Twitter tarafından ne kadar tolerans gösterilirse, o kadar kabul gören bir davranış haline alıyor." 

Ayrıca mektupta, bu platformlarda ırkçı ifadelerin yayınlanmadan önce engelleneceği bir mekanizma kurulması, yasadışı ayrımcı söylemler ve görseller yayınlayan kişilerin tespiti, kimlik doğrulama prosedürlerinin geliştirilmesi kapsamında adli makamlara destek olunması istendi.

Yorumlar (0)