Futbol efsanesi Zidane'ın tercihi Türkiye oldu!

Fransız futbolunun efsane isimlerinden olan Zinedine Zidane'ın bir süre İstanbul'da kaldıktan sonra Fransa'ya döndüğü öğrenildi. Bu ziyaretin nedeni daha sonra anlaşıldı.

SPOR 04.07.2022, 12:58 04.07.2022, 17:47 Hakan Öksüz
Futbol efsanesi Zidane'ın tercihi Türkiye oldu!

Dünya futbol tarihinin efsaneleri arasına giren Zinedine Zidane, 2006 Dünya Kupası'ndaki olaylı İtalya-Fransa final maçının ardından kariyerini noktalamıştı. İtalyan Materazzi'ye kafa atan Fransız futbol efsanesi, kırmızı kartla oyun dışında bırakılmıştı. İtalya, normal süresi 1-1 sona eren maçı penaltılarla 5-3 kazanmış ve Dünya Kupası'nın sahibi olmuştu.

Futbolculuk kariyerine son veren Zidane, futboldan hiç kopmadı. Real Madrid teknik direktörü olarak 3 Şampiyonlar Ligi kazanan Zidane, futbol dünyasını sallamaya devam etti. Edinilen bilgilere göre Fransız futbolunun efsane ismi, Türkiye'yi tercih etti. Bu tercihi sebebinin futbol olmadığı öğrenildi.

Bir süre İstanbul'da kaldı!

Fransız futbolcu, kendisi ile özdeşleşen kelliğiyle tanınıyordu. Buna son vermek isteyen Zidane, saç ekiminde dünyaca üne sahip Türkiye'yi tercih etti. Saç ekimi için İstanbul'a gelen Fransız futbol adamı, bu işlemin duyulmaması için menajerini görevlendirdi. Rezervasyonlarda Zidane'ın değil, menajerinin adı yer aldı. Saç ekimi sonrası bir süre İstanbul'daki bir otelde kalan Zidane'ın daha sonra Fransa'ya döndüğü kaydedildi.

Zidane'ın kariyeri

1972 yılında Fransa'nın Marsilya kentinde doğan Zinedine Zidane, henüz 10 yaşındayken Saint-Henri kulübünün altyapısına girdi.Buradaki performansıyla dikkat çeken Zidane, 4 yıl sonra Cannes kulübünün altyapısına geçti. 1989 yılında Cannes ile sözleşme imzalayan Zidane, takımıyla çıktığı 24 açta sadece 4 gol atabildi.

Bordeaux ile çıkışa geçti

1992 yılında Bordeaux takımına giden Zidane, burada gösterdiği performansla devlerin radarına girdi. Bordeaux formasıyla çıktığı 170 maçta 38 gol atan ve 13 asist yapan Fransız futbolcu, 1996'da İtalyan devi Juventus'a gitti. İtalyan ekibinin formasını 211 karşılaşmada terleten Zidane, 31 gol ve 50 asistlik performans sergiledi.

Fransa Milli Takımı ile de kupalar kazandı!

Zinedine Zidane, Fransa Milli Takımı ile 1998'de Dünya Kupası'nı ve 2000'de Avrupa Kupası'nı kazandı. Yükselen performansıyla dikkat çeken Zidane, 2001 yılında 77 milyon euro bedelle İspanyol devi Real Madrid'e imza attı. Burada da üstün performans gösteren Zidane, 226 maçta 49 gol attı ve 67 asist yaptı. Yıldız oyuncu, futbolculuk kariyerindeki tek Şampiyonlar Ligi kupasını Real Madrid ile kazandı.

Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi'ne doydu!

2006 yılında emekli olduktan sonra futboldan kopmayan Zinedine Zidane, Real Madrid'de yardımcı antrenörlük yapmaya başladı. 2016 yılında Real Madrid'in teknik direktörlüğüne getirilen Zidane, burada 3 kez Şampiyonlar Ligi'ni kazandı.

Yorumlar (0)