Futbol ailesi 'Omuz Omuza'

Futbol ailesinin Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören yurttaşlar için müşterek yayınla radyolarda ve ekranda düzenlediği 'Omuz Omuza' adlı kampanyada toplanan bağış miktarı 845,7 milyon liraya ulaştı.

SPOR 02.03.2023, 01:32
Futbol ailesi 'Omuz Omuza'

Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF (Türkiye Futbol Federasyonu), beIN Medya Grubu ve Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nın iş birliği ile organize edilen, çok sayıda spor kanalı ve kulüp televizyonu ile radyoların yanı sıra pek çok dijital medya kanalından naklen yayınlanan dayanışma ve yardım kampanyası düzenlendi. 



Kulüp başkanları da katıldı

Türk ve dünya futbolunun afet bölgesindeki yurttaşların yaralarını sarmak amacıyla buluştuğu yayına, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe Spor Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu başta olmak kaydıyla bütün Süper Lig kulüp başkanları iştirak etti.



Büyükekşi: Minimum altı ay daha devam edecek

Türk futbolundaki önde gelen isimlerin yanı sıra dünyaca ünlü oyuncular ve futbol adamları da kampanyaya destek verdi.

Başkan Büyükekşi, kampanyanın minimum altı ay daha devam edeceğini söyledi.



Mbappe: Bu bir trajedi

Kampanya için programa katılan PSG'nin (Paris Saint-Germain) yıldız oyuncusu Kylian Mbappe, "Gerçekten çok büyük bir trajedi. Neler yaşandığını tahmin etmekte dahi zorlanıyorum. Futbol dünyası bir araya gelerek destek verecektir. Bunun bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Çocukların düşleri benim için çok değerli. Olanaklarımı onlara yardımcı olmak amacıyla kullanacağım. Her şey çok güzel olacak."

Fransız oyuncu ayrıca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Türk bayrağının da yer aldığı bir paylaşımda bulundu.

Yorumlar (0)