Fransız futbolunda deprem: Federasyon Başkanı görevden alındı

Hakkında cinsel taciz iddiaları ortaya atılan ve futbol efsanesi Zinedine Zidane'nin milli takımda teknik direktörlük yapma ihtimaline ilişkin, "Konuşmadık ama arasa bile açmazdım." ifadesini kullanan Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, eleştiri oklarına hedef olmuştu. Fransa Futbol Federasyonu, hakkında inceleme başlatılan Le Graet'in geçici olarak görevden alındığını duyurdu.

SPOR 11.01.2023, 17:12 Hakan Öksüz
Fransız futbolunda deprem: Federasyon Başkanı görevden alındı

Fransa Futbol Federasyonu (FFF) Başkanı Noel Le Graet hakkında ortaya atılan taciz iddiaları, Fransız spor basınında yankı uyandırdı. Katıldığı bir canlı yayında Fransız futbol efsanesi Zinedine Zidane'nin milli takımda teknik direktörlük yapma olasılığı hakkında da konuşan Le Graet, "Onunla konuşmadık, zaten arasa bile telefonunu açmazdım." dedi. Le Graet'in bu konuşması, Zidane'a saygısızlık olarak algılandı ve eleştirildi.

Göreve geçici olarak yardımcısı Philippe Diallo getirildi

Son haftalarda hedef tahtasına oturtulan Fransa Futbol Federasyonu (FFF) Başkanı Noel Le Graet ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. FFF İcra Komitesi, hakkındaki inceleme tamamlanana kadar Noel Le Graet'in görevden alındığını duyurdu. Le Graet'in yardımcısı Philippe Diallo'nun görevi geçici süreliğine devraldığı kaydedildi. 

Normal görev süresi 2024'te tamamlanacak

2011 yılında FFF Başkanı olan Le Graet'in görev süresi, 2024'te tamamlanacak. Birçok kadının "cinsel taciz" iddiasıyla Le Graet'i suçlaması, Spor Bakanlığını harekete geçirdi. Söz konusu iddialar üzerine inceleme başlatıldı.

Zidane ile ilgili sözleri tepki çekmişti

Bir spor kanalının yayınına katılan Le Graet, ülke futbolunun efsane ismi Zinedine Zidane hakkında tepki çeken ifadeler kullanmıştı. Zidane'ın kendisiyle iletişim kurmaya çalışmadığını söyleyen Le Graet, "Zaten arasa bile cevap vermezdim." demişti. Real Madrid Kulübü, Fransa Spor Bakanlığı ve Kylian Mbappe dahil birçok futbolcu, bu sözler nedeniyle Noel Le Graet'i eleştirmişti.

Yorumlar (0)