Fransa’nın şampiyonu Türk futbolcular, milli takım kampında 

Fransa Ligue 1’de (1. Futbol Ligi) şampiyon olan Lille takımında oynayan Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz, milli takım kampı için Antalya’ya geldi. 

SPOR 26.05.2021, 09:49
Fransa’nın şampiyonu Türk futbolcular, milli takım kampında 

Fransa Ligue 1’de (1. Futbol Ligi) başarılar sonuçlar elde eden Lille, geçtiğimiz günlerde şampiyonluğunu elde etmişti. Lille’de oynayan Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz ve Zeki Çelik, şampiyonluk töreninden sonra soluğu Antalya’daki milli takım kampında aldı.

Şampiyonluk yaşadıkları için mutlu olan futbolcular, Antalya Havalimanı’nda bazı açıklamalarda bulundu.



“Bu bizim işimizdi ama şimdi daha önemli bir işimiz var”

Milli takım kaptanı Burak Yılmaz: “Mutlu ve gururluyuz ama kutlamalarımızı yavaş yavaş bitiriyoruz. Bu şampiyonluğun ve başarının, diğer şeylerin önüne geçmesini istemiyoruz. Lille’deki başarı, bizim işimizdi ama şimdi daha önemli bir işimiz var. Hiçbir şey, milli takımın önüne geçemez. Bu başarının röportajlarda ne arkadaşlarımıza ne bize ne de hocalarımıza sorulmasını istemiyoruz. Bizim isteğimiz, bunu bir kere konuşmak ve sonra konuyu kapatmak.”

“Masal gibi”

Yusuf Yazıcı: “Şampiyonluk masal gibi ve bu masalın da kahramanların üç Türk Bu durum bizi çok mutlu etti. Kısık sesimden de anladığınız gibi çok eğlendik. Unutulmayacak anlar yaşadık. Fransa’daki şehrin fotoğraflarını görmüş olmalısınız, ülkemizden farkı yoktu. Çok kişide Türk bayrağı vardı. Bayrağımız görmek bizi çok mutlu etti. Fakat Burak ağabeyin de dediği gibi eğlendik, güldük, mutlu olduk ve her şeyi orada bıraktık. Şimdi Avrupa Şampiyonası’na odaklanacağız. Fransa’da tarih yazdık şimdi de burada çok iyi fırsatlar içindeyiz. Daha güzel hikayeler yazabiliriz. Tek yapmamız gereken odaklanmak ve hem Türk halkını hem de milli takımı mahcup etmemek.”



“Hayatım boyunca unutamayacağım anlar yaşadım”

Zeki Çelik: “Ben ilk kez böyle bir şey yaşadım. Fransa’da iki saatlik kutlama sürecinde çok eğlendik. Hayatım boyunca unutamayacağım anlar yaşadım. Binlerce video ve fotoğraf çekildik. Keşke daha uzun olsaydı kutlamamız. Fakat şu an milli takımdayız ve burada bir görevimiz var. İnşallah da bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Paris, oldukça büyük bir takım ve maddi olarak da çok güçlü, istediği futbolcuyu alabiliyor. Burak ağabey sezon başında bana ‘Paris şampiyon olmazsa kim olur?’ diye sormuştu ben de her halükarda bizim olacağımızı söylemiştim. Paris gibi bir takımın önünde olmak gerçekten müthiş. Bunu da takım olarak hissettik. Şu andan itibaren de tamamıyla milli takıma odaklanıyoruz. Kampımız güzel geçecek. Yarınki (bugün) idmanı sabırsızlık içinde bekliyorum. Görevimizi en güzel şekilde yapacağız. İlk maçımız, iyi bir rakip olan İtalya ile. O maçtan iyi bir skorla ayrılacağımıza ve turnuvaya devam edeceğimize inanıyorum.” 

Yorumlar (0)