Fransa, Türkiye maçına çıkmaya korkuyor! UEFA'ya başvurdu

Fransa Futbol Federasyonu, A Millî Takımımız ile oynanacak olan karşılaşmayı iptal etmek için UEFA'ya başvuruda bulundu. UEFA, Fransa'nın karşılaşmaya çıkmaması durumunda verilecek ceza ile ilgili garanti sunamayınca 'iptal kararı'ndan vazgeçti.

SPOR 14.10.2019, 15:47 14.10.2019, 15:58
Fransa, Türkiye maçına çıkmaya korkuyor! UEFA'ya başvurdu

A Millî Takımın Fransa ile oynayacağı önemli maç öncesi Franszılar'ın ırkçı Ulusal Cephe Partisi, maçın iptali için Fransa Futbol Federasyonu'na başvurdu.

Fransa Futbol Federasyonu'ndan verilen cevapta, "Bu maçı Fransa olarak biz iptal edemeyiz. İptal etme yetkisi sadece UEFA'da. Spor otoritelerini yok sayarak böyle bir karar alamayız. Maçın iptal edilebileceği terörist saldırı ya da başka türlü bir neden de bulunmuyor." şeklinde bir açıklama yapıldı.

Fransız polis kaynakları ise Ulusal Cephe'nin bu talebine cevap olarak, "Daha önce de bu tip maçlarda güvenliği sağladık. Polsin gücü, bu maçın emniyetli bir şekilde oynanmasına yetecek. Bu maçın iptal edilmesine neden olacak bir tehlike söz konusu değil." dedi.

"Hükmen kaybetme gibi bir riski alamayız"

Fransa Futbol Federasyonu’nda yer alan bir yetkili L'Equipe'e, "Fransa'nın bu maçı oynamama gibi bir kararı olamaz. Bu maçı hükmen kaybetme gibi bir riski alamayız. Böyle bir karar, Fransa'yı güçsüz gösterir" şeklinde bir açıklama yapıldı.

L'Equipe'de yer alan iddiaya göre; Fransa Futbol Federasyonu, maçın iptal edilmesi halinde ne gibi bir cezanın çıkabileceği konusunda UEFA ile temasa geçti. Maçın iptali için yapılacak toplantının yetişmeyeceği ve ceza konusunda bir cevap veremeyecekleri yanıtını alan FFF, riske girmek istemedi.
 

Yorumlar (0)