Fransa Ligi Başkanı'ndan Mbappe savunması!

Fransız futbol yıldızı Kylian Mbappe, uçuk bir sözleşme karşılığında 3 yıl daha PSG'de kalacak. Bu sözleşmeyi eleştiren İspanya Futbol Ligi (La Liga) Başkanı Javier Tebas, "PSG Başkanı, futbol dünyası için büyük tehlike arz ediyor." dedi. Tebas'ın bu ifadelerine yanıt veren Ligue 1 Başkanı Labrune, "Siz önce Real Madrid ve Barcelona'ya bakın." ifadelerini kullandı.

SPOR 28.05.2022, 18:22 Hakan Öksüz
Fransa Ligi Başkanı'ndan Mbappe savunması!

PSG'de forma giyen 23 yaşındaki Fransız yıldız Kylian Mbappe'nin, Real Madrid'e transfer olacağı konuşuluyordu. Ancak beklenen gerçekleşmedi ve Mbappe, PSG'de kaldı.

Fransız yıldızla 3 yıllığına anlaşan ve sezon başına 100 milyon Euro maaş vermeyi kabul eden PSG, imza parası olarak da 300 milyon Euro'yu gözden çıkardı.

Javier Tebas: PSG Başkanı, futbol dünyası için tehlike!

PSG'nin, Fransız futbolcuya yaptığı bu uçuk teklif, İspanya Futbol Ligi (La Liga) Başkanı Javier Tebas tarafından eleştirildi. 

Mbappe'nin kontratının futbol dünyasına bir hakaret olduğunun altını çizen La Liga Başkanı, "Bir futbolcunun kontratını uzatmak için böyle büyük bedeller sunmak, futbola hakaretten başka bir şey değil. Süper Lig oluşumu futbol için ne kadar tehlikeliyse, PSG Başkanı Nasır el-Halifi de o derece tehlikeli." ifadelerini kullandı.

Ligue 1 Başkanı Labrune'den mektup!

La Liga Başkanı Javier Tebas'ın eleştirilerine yanıt, Fransa Ligue 1 Başkanı Vincent Labrune'den geldi. La Liga Başkanı Tebas'ın, Fransa futboluna leke çalmaya çalıştığını söyleyen Labrune, konuya ilişkin bir mektup kaleme aldı.

"Real Madrid ve Barcelona, 10 yıldır kurallara uymuyor"

Mektupta, "La Liga ekipleri olan Real Madrid ve Barcelona, 10 yıldır futbol dünyasının ekonomik kurallarını yerle bir ediyor. İstedikleri her şeyi yapabiliyorlar. Real Madrid, bu süre içinde 6 defa transfer rekoruna imza attı. Barcelona kulübünün borcu 1.5 milyar Euro'yu amış durumda. İspanya futbolunda bunlar yaşanırken, Fransa Ligi'nin bu şekilde suçlanması komik." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)