"Fransa ile final maçı yapmak istiyoruz"

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Andorra, Moldova ve Arnavutluk maçlarında galip gelerek Fransa ile EURO 2020'ye gitme adına final oynamak istediklerini belirtti.

SPOR 02.09.2019, 18:00
"Fransa ile final maçı yapmak istiyoruz"

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde basın toplantısında açıklamalar yapan Şenol Güneş, yeni sezonun tüm takımlar için başarılar getirmesini diledi.

"BU ÜÇ MAÇI KAZANMALIYIZ"

Milli takım için herkesin el ele vermesi gerektiğini belirten Şenol Güneş, "Cumartesi günü oynayacağımız maçın önemini bir kenara atarak söylemek istiyorum, kazanmayı düşünen ve en güzel futbolu oynamayı çalışan bir takım olarak orada olacağız. Andorra ve Moldova maçları önemli. Kağıt üzerinde Andorra daha zayıf, Moldova daha güçlü ama her iki maçı kazanamadan gidemeyiz. Daha sonra Arnavutluk maçını kazanıp Fransa ile final maçı oynamak istiyoruz. Ama bunun ilk adımı Andorra maçı olacaktır. Kağıt üzerinde baktığınızda Fransa, sonra Türkiye, İzlanda çekişmesi olur diyorduk. Fransa'yı yenerek bir avantaj yakaladık ama İzlanda bizi yenerek yarışa ortak oldu. Bu şansımız her zaman var. Biz 3 maç kazanınca diğer rakiplerin ne aldığına bakmadan Fransa maçı final olur diye söyledim. Fransa, Türkiye, İzlanda çizgisi değişmedi." ifadelerini kullandı.

SEYİRCİYE ÇAĞRI

Milli takım konusunda beklentilerin farkında olduklarının söyleyen Güneş, "Sporun sanatın toplumun nefes alma alanları olduğunu biliyoruz. Bu anlamda bizden çok şey beklendiğini daha fazla hissediyorum. A Milli Takım olarak da 2020 Avrupa Şampiyonası'na hazırlanırken 4 maçı geride bıraktık, Andorra maçıyla grubun yarısını tamamlayacağız. Yeniden bir yarışa başlamak için ayrı bir heyecanımız var. Önümüzde 6 maçımız var. Bu maçlardan en iyi sonuçları alıp 2020 Avrupa Şampiyonası'na mutlaka katılmak istiyoruz. Her maç önemli, kazanılması gerekir. Anadolu'da başlayan yürüyüşümüz İstanbul'da devam edecek. Konya ve Eskişehir'de etkili destek veren taraftarlarımızın artarak İstanbul'da olmasını bekliyoruz. Herkesi kırmızı-beyaz formasıyla tribünlere bekliyoruz. Tüm takımlar önemli ama milli takımın yanında kırmızı-beyazlı forma ile beraber samimi duygularla, oyuncularla bütünleşmelerini bekliyorum. Güzel bir cumartesi geçirmeyi diliyorum. Dünyaya da oynanan futbolun ne kadar sevildiğini bir kez daha gösterelim." dedi.

SAKATLAR VE TAKIM KADROSU

Andorra maçı öncesinde son antrenmanı zemine alışmak için Vodafone Park'ta yapmayı planladıklarını kaydeden tecrübeli teknik adam, "Okay'ın olmama durumu var ama kampta bizimle olacak. Oynama ihtimali az. Kadroya çağırılmayan birçok oyuncumuz var. Burak, Mahmut, Ozan Kabak, Abdülkadir ve Hasan Ali gibi oyuncularımız... Gelen oyuncular içerisinde ufak tefek rahatsızlıkları olanları değerlendireceğiz. Olumsuzluk olursa onları değiştireceğiz. Futbolcularımızın hepsi sorumluluk içerisinde geliyorlar, bir ekip havası oluşturduğumuzu düşünüyorum. Onları hem özgür hem de sorumlu yapmak istiyoruz. Saha içerisinde özgür ama herkesin beklentileri doğrultusunda sorumlu... Bugünü dünden daha iyi yapmak için bu oyuncuların bu sorumluluğu yerine getirerek başırılı olmasını bekliyoruz. Avrupa Şampiyonası'na katılmak, Dünya Kupası'na katılmayı kolay bir hale getirebilir. Çünkü tecrübeli bir takım olacağız. Belki de 10 yılın takımını kurmuş olacağız." diye konuştu.

Yorumlar (0)