Fransa Dışişleri Bakanı Drian güvenlik gerekçesiyle maçı izlemeyecek!

Fransız emniyeti bu akşam Stade de France’da oynanacak maç için geniş güvenlik önlemleri alması planlanıyor.

SPOR 14.10.2019, 15:03 14.10.2019, 15:06
Fransa Dışişleri Bakanı Drian güvenlik gerekçesiyle maçı izlemeyecek!

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle bu akşam Paris'te Türk ve Fransız millî takımları arasında oynanacak maça gitmeme kararı verdi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin Kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'na tepki gösteren Dışişleri Bakanı  Drian'ın Türk ve Fransız milli takımları arasında Stade de France'da oynanacak maça gitmeme kararı aldığı açıklandı. 

Bakanın daha önce tribünde olup, maçı izleyeceği ifade edilmişti.

Öte yandan, Reuters’ta yer alan habere göre, Fransız emniyeti bu akşam Stade de France’da oynanacak maç için geniş güvenlik önlemleri almayı  hedefliyor.

Fransa Cumhurbaşkanlığının Türkiye'nin harekatının 'en güçlü şekilde' kınandığı belirtilen açıklama yapıp "Fransa, Türk saldırısına derhal son verilmesi için diplomatik çabalarını artıracak" ifadelerine yer vermesinin ardından Drian, AB dışişleri bakanlarının Türkiye'yi kınaması ve silah ambargosu uygulaması gerektiğini söyledi. Fransız bakan, "Bu saldırı ciddi insani felakete yol açacak" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fransa, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü askeri harekatın durdurulmasını beklerken, bu harekatta kullanılma ihtimali olan her türlü savaş teçhizatının Türkiye'ye ihracatının durdurulması kararını aldı" demişti. 

Yorumlar (0)