Fransa'dan Şampiyonlar Ligi özrü: Milli gururumuzu yaraladı!

Paris'te oynanan Şampiyonlar Ligi final maçı öncesinde yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "Biber gazı, çok sayıda kişiyi ezilmekten kurtardı. Ancak orantısız şekilde kullanıldı. Olaylar, milli gururumuzu yaraladı. Özür diliyoruz." dedi.

SPOR 02.06.2022, 09:55 Hakan Öksüz
Fransa'dan Şampiyonlar Ligi özrü: Milli gururumuzu yaraladı!

Real Madrid ve Liverpool, 28 Mayıs Cumartesi günü Şampiyonlar Ligi final maçında Paris'te bulunan Stade de France'da karşı karşıya gelmişti. Mücadele öncesinde stadyum dışındaki Liverpool taraftarları ile Fransız güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmıştı. 

Sahte bilet iddiaları üzerine bir grup Liverpool taraftarına biber gazı sıkan güvenlik güçleri, orantısız güç uygulamıştı. Türkiye saati ile 22.00'de başlaması gereken maç için yarım saat erteleme kararı alınmıştı. Olaylar nedeniyle dev karşılaşmanın başlangıç düdüğü, 22.36'da çalmıştı.

"Orantısız biber gazı kullanıldı"

Konuya ilişkin açıklama yapan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, karşılaşma öncesinde stadyum dışındaki taraftarlara yönelik "orantısız biber gazı" kullanıldığını söyledi. Olaylar nedeniyle özür dileyen Darmanin, Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera ile birlikte Senato'ya rapor verdi.

"İmajımız üzerinde olumsuz bir etki yarattı"

Karşılaşma öncesinde bazı güvenlik gücü mensuplarının uygun olmayan bir davranış sergilediğini kaydeden Darmanin, "Bu olaylar, Fransa'nın imajı üzerinde olumsuz bir etki yarattı. Organizasyon daha iyi olabilirdi. Biber gazı kullanılmasaydı çok sayıda kişi ezilecekti. Ancak biber gazının orantısız ölçüde kullanıldığını söylemek gerekir. Özellikle çocuklar, biber gazından ciddi derecede etkilendi. Bu olaylar nedeniyle özür diliyoruz." dedi.

"Aynı seri numaraya sahip bir bileti, 760 kişiye sattılar"

Darmanin, stadyum dışındaki birçok noktada sahte bilet tespit edildiğini belirtti. Maç günü aynı seri numaraya sahip bir biletin, 760 farklı kişiye satıldığını aktaran Darmanin, "Organizatörler, 75 bin bilet çıkarıldığını söylüyor. O gün stadyum dışında en az 110 bin kişi vardı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)