Fırat Nehri’nde kürek maratonu yapılacak! Tarih açıklandı

Adıyaman’da Besni ilçesinde bulunan Fırat Nehri Birecik Havzası 1 – 7 Ekim tarihleri arasında kürek maratonuna ev sahipliği yapacak.

SPOR 26.04.2022, 11:54 26.04.2022, 17:13
Fırat Nehri’nde kürek maratonu yapılacak! Tarih açıklandı

Adıyaman Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa olarak gerçekleştirilecek proje kapsamında Türkiye’de yer alan tüm kürek sporcularının davet edildiği Fırat Kürek Maratonu ile ilgili ön çalışma işlemleri tamamlandı. Kızılin köyünden başlayacak olan ve yaklaşık olarak 40 kilometre sürecek maratonda sporcular bir yandan yarışacak bir yandan da tarihi ilkçağlara kadar uzanan turistik merkezleri görme fırsatı yakalayacak. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk Fırat Kürek Maratonu'nun 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı.

“Adıyaman’daki iklim şartları ve su dünyada bulunmayan nimetler arasında yer alıyor”

Adıyaman’ın kürek sporu için bir merkez haline gelmesi için çalıştıklarını belirten Ertürk sözlerine şu şekilde devam etti:

Buradaki koşullar kürek sporu için oldukça uygun. Burada spor turizminin gelişmesini sağlayabiliriz. Adıyaman’daki iklim şartları ve su dünyada bulunmayan nimetler arasında yer alıyor. Buranın tanıtımını kuzey ülkelerinde de gerçekleştirebilirsek bütün dünya buraya kamp yapmaya gelebilir. Bizim sporumuz için de burası en uygun yerlerden biri.

“Şehrin tarihi be doğal güzelliklerini ön plana çıkararak spor turizmini yaygınlaştırmayı hedefliyoruz”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde spor turizminin gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Uzun parkurlardan oluşan kürek maratonlarıyla şehri kürek sporunun merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Keleş sözlerine şu şekilde devam etti:

Buradaki hedefimiz ülkemizi tanıtmak ve bu şehrin tarihi be doğal güzelliklerini ön plana çıkararak spor turizmini yaygınlaştırmak.

“Doğaya saygılı bir şekilde spor turizmini yaygınlaştıracağız”

İpekyolu Kalkınma Ajansı Adıyaman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Onur Yıldız ise Besni ilçesine bağlı Kızılin köyünden başlayacak maratonun Halfeti bölgesinde sonlanacağını dile getirdi. Yıldız “bu projeyi bu bölgedeki turizmi canlandırmak adına hayata geçirmeyi düşündük. Bu bölge içme suyu havzası. Burada doğaya saygılı bir şekilde gerçekleştirilebilecek sportif turizmi geliştirmeyi hedefliyoruz.” Dedi.

Yorumlar (0)