Filenin Sultanları üçte üç yaptı

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Milletler Ligi'nde, ilk haftanın üçüncü müsabakasında son şampiyon İtalya'yı 3-0 mağlup ederek, üçte üç yaptı.

SPOR 04.06.2023, 00:45 05.06.2023, 09:22
Filenin Sultanları üçte üç yaptı

Ülkemizin ev sahipliğinde Antalya Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, başantrenör Daniele Santarelli, milli takımın ilk altısında Sırbistan ve Güney Kore karşılaşmalarından farklı olarak İtalya karşısında Hande Baladın ile Eda Erdem Dündar yerine Derya Cebecioğlu ile Kübra Akman'a ilk altıda şans verdi.

Maça iyi başlayan milliler, ilk setin başında iki sayılık üstünlük elde etti. Karşılıklı sayıların alındığı sette Türkiye zaman zaman dört sayılık üstünlükler kurdu. 17-17'lik eşitliğin ardından rakibine nazaran çok daha az hata yapan ay-yıldızlılar, iyi hücum yaptı. 'Filenin Sultanları', Kübra Akman'ın öne çıktığı ilk seti, 25-19'luk skorla kazandı.

İkinci sete etkili bir başlangıç yapan İtalya, iyi savunma yaparak millilere kolay sayı olanağı tanımadı. Setin ortalarında dört sayı (13-17) geriye düşmesine karşın mücadelesini sürdüren Türkiye, 23-23 eşitliğin akabinde öne geçti. Milliler çekişmeli geçen ve Melissa Vargas'ın öne çıktığı ikinci seti 26-24 kazandı ve skoru 2-0'a getirmesini bildi. 

'Filenin Sultanları', setin sonlarına doğru sekiz sayılık (19-11) farka ulaştığı üçüncü seti etkili bir oyunla 25-19, müsabakayı da 3-0 kazandı.

Ay-yıldızlılar, bugün ABD ile saat 20.00'de kozlarını paylaşacak.



Maçtan notlar

Salon: Antalya

Hakemler: Maamer El Keboub (Cezayir), Juraj Mokry (Slovakya)

Türkiye: Melissa Vargas, İlkin Aydın, Zehra Güneş, Kübra Akman, Derya Cebecioğlu, Cansu Özbay (Gizem Örge, Elif Şahin, Ebrar Karakurt, Simge Aköz)

İtalya: Mazzaro, Omoruyi, Sylvia Nwakalor, Bosio, Degradi, Linda Nwakalor (Malual, D'Odorico, Squarcini, Battistoni, Parrocchiale)

Süre: 77 dakika

Yorumlar (0)