Filenin Sultanları'ndan tarihi zafer!

Tarihinde ikinci kez olimpiyatlara katılma hakkı elde eden A Millî Kadın Voleybol Takımı, Türkiye'yi gururlandırmaya devam ediyor.

SPOR 13.01.2020, 13:58
Filenin Sultanları'ndan tarihi zafer!

Hollanda'nın ev sahipliğinde Apeldoorn şehrinde gerçekleşen 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'nin finalinde Almanya'yı 3-0 mağlup ederek olimpiyat vizesi alan "Filenin Sultanları", Türk halkını büyük bir sevinç yaşattı.

2000'li yıllarda dünya voleybolunda yükselişe geçen ve önemli başarılar yakalayan ay-yıldızlı ekip, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na giderek ikinci kez bu organizasyonda mücadele edecek.

2012 yılından sonra yeniden

A Millî Kadın Voleybol Takımı, 2012 yılından sonra bir kez daha sporun en büyük organizasyonunda boy gösterecek.

Tarihinde ilk kez 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılan millîler, İngiltere'de çeyrek finali görememişti.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılamayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 8 yıl aranın ardından bu başarıyı tekrar yakaladı.

Kötü başladı, iyi bitti

Filenin Sultanları, 2020 CEV Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıta Elemeleri'ne kötü bir başlangıç yapmasına rağmen istediğini elde etti.

B Grubu'nda Almanya, Hırvatistan ve Belçika'yla mücadele eden ay-yıldızlılar, ilk maçında Almanya'ya 3-1 mağlup oldu. Hırvatistan'ı 3-1 skorla yenen millî takım, Belçika karşısında oldukça zorluk yaşadı. Rakibini 5. sette 15-10'la geçen A Millî Kadın Voleybol Takımı, yarı finale yükseldi.

Yarı finalde rakibi Polonya oldu. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada özellikle 4. sette büyük bir heyecan yaşandı. Rakibinin maçı kazanma sayılarını çeviren millîler 4. seti 33-31 kazanarak maçı tie-break setine taşıdı. Son seti de 15-11 alan ay-yıldızlı ekip, finale çıktı.

Millî takım turnuvaya yenilgiyle başladığı Almanya karşısında olimpiyat vizesine çok rahat elde etti.

Mücadelede üstün bir performans sergileyen A Milli Kadın Basketbol Takımı, Almanya'nın karşılaşmaya ortak olmasına izin vermedi ve setleri 25-17 25-19, 25-22 alarak sahadan 3-0 galip ayrılıp hem rövanşı hem de olimpiyat vizesini aldı.

Geçen yıl Avrupa ikincisi

Giovanni Guidetti yönetimindeki Filenin Sultanları, geçtiğimiz yıl eylül ayında gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olarak önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye'de oynanan finallerde 16 yıl sonra finale kalma başarısı elde eden ay-yıldızlılar, çekişmeli geçen bir maçın ardından Sırbistan'a 3-2 mağlup olmuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya elde eden A Millî Kadın Voleybol Takımı, olimpiyat vizesi de alarak çıkışını devam ettirdi.
 

Yorumlar (0)