Fikret Orman yeniden Beşiktaş Başkanı

Beşiktaş’ın Seçimli Olağan Genel Kurulu dün yapıldı. Fikret Orman bir kez daha Beşiktaş başkanı seçildi.

SPOR 13.05.2019, 09:40 13.05.2019, 09:53
Fikret Orman yeniden Beşiktaş Başkanı

Olağan genel kurul BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde yapıldı. Kongrede yapılan seçimlerde 4 bin 899 üye kurulan 20 sandıkta oylarını kullandı.

Beşiktaş başkanlığı için Hürser Tekinoktay ve Fikret Orman yarıştı. Orman geçerli oyların 2 bin 882’sini alırken Tekinoktay bin 617 oy alarak seçimlerin kaybedeni oldu. Seçimlerde 400 kişinin boş veya geçersiz oy kullanması da dikkatlerden kaçmadı.

Yeniden Orman dönemi başladı

Başkan seçilmesi üzerine kürsüye çıkan Fikret Orman teşekkür konuşması yaptı. Seçimler hakkında konuşan Orman hür ve demokratik bir seçim yapıldığını vurguladı. Yapılan seçimlerde kazanan yâda kaybeden olmadığını söyleyen Orman, kazananın Beşiktaş olduğunu söyledi.

Fikret Orman’ın son dönemi

Beşiktaş tüzüğü gereği Fikret Orman bu dönem son kez Beşiktaş başkanlığı yapacak. 2022 yılında yapılacak seçimlerde Orman aday olamayacak. Fikret Orman döneminde yapılan tüzük değişikliği ile 3 dönem kuralı getirilmişti. Beşiktaş’ta bir kişi en fazla 3 kez 3 yıllık periyotlarla başkan seçilebiliyor. Böylece Orman’ın son 3 yıllık dönemi resmen başlamış oldu. Orman 3 yıl boyunca görevde kalırsa Beşiktaş’a toplam 10 yıl başkanlık etmiş olacak.

Yeni yönetim kurulu 14 kişi

2018’de yapılan tüzük tadil kongresinde alınan karar doğrultusunda Beşiktaş’ı bir başkan ve 13 üye toplam 14 üye yönetecek. Geçmiş dönemlerde 10 asıl, 5 yedek üye ve bir başkanla beraber toplam 16 kişiden oluşan yönetim kurulundaki kişi sayısı 14’e düşürülmüş oldu. Yeni dönemde yönetim kurulunda 8 asıl,5 yedek ve bir başkanla birlikte toplam 14 kişi yer alacak. Yönetimde ki bu değişiklik bu yıl ilk günü, 1 Ocak’ta yürürlüğe girmişti.

Yönetim kuruluna 4 kişi veda ederken 2 yeni kişi dahil oldu. Geçtiğimiz dönemde Orman’ın yönetim kurulunda yer alan, Cihat Kumuşoğlu, Metin Albayrak, Candaş Tolga Işık ve Gökçe Meriçten yeni dönemde görev almayacaklar. Yönetim kurulunun yeni üyeleri ise Doğan Küçükemre ile Serkan Yazıcıoğlu oldu.

Fikret Orman’ın son dönem yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle:

Asıl üyeler: Hüseyin Yücel, Umut Güner, Ahmet Ürkmezgil, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Deniz Atalay, Ahmet Kavalcı, Doğan Küçükemre, Serdal Adalı

Yedek üyeler: Serkan Yazıcıoğlu, Hüseyin Mican, Erdal Karacan, Hakan Özköse, Melih Aydoğdu  

Federasyondan Orman’a tebrik

Türkiye Futbol Federasyonu internet sitesinde Fikret Orman’ın yeniden başkan seçilmesi üzerine kutlama mesajı yayınladı. Yayınlanan mesajda Fikret Orman ve yeni yönetim kurulunu tebrik eder, yeni başlayacakları görevde başarılar dileriz ifadelerine yer verildi.

2012 yılında yapılan olağanüstü seçimli kongrede Fikret Orman görevinin ilk dönemine başlamıştı. 1 yıl sonra 2013 yılında yapılan kongrede Serdar Adalı’yla yarışan Fikret Orman yine başkan seçilerek göreve devam etmişti.

Yorumlar (0)