Fikret Orman istifa etti!

Beşiktaş başkanı Fikret Orman, istifa ederek kulüpteki görevini tamamladı.

SPOR 24.09.2019, 13:19 24.09.2019, 14:43
Fikret Orman istifa etti!

Siyah-beyazlı kulüpte bugün başkan Fikret Orman görevi bıraktığını açıkladı.

Orman, "Beşiktaş'ta bir kan değişikliğine ihtiyaç var. Beşiktaş'taki sürecimi tamamlıyorum. Bundan sonraki süreci divan mı götürecek, yoksa başka bir şey mi olacak ona bakacağız. Biz bıraktık" şeklinde bir açıklamada bulundu ve sözlerine "Kavgam Beşiktaş ile alakalıydı. Bütün bunları Beşiktaş için yaptım. Enerjim artık yetmiyor. Yanlış anlamayın yorgun değilim. Sadece kırgın ve üzgünüm. Çok büyük kırgınlıklar yaşadım, ne yaptıysam Beşiktaş için yaptım. Ben kötü bir şey yapmadım. Yine de herşey helali hoş olsun. Elimden geldiğince Beşiktaş'a hizmet etmeye çalıştım. Ben ne yaptım? Nereye gitsem tepkiyle karşılaşmaya başladım, insanları örgütlüyorlar." şeklinde devam etti.

Ayrıca Orman, "7.5 seneden bu yana her saniyem, her anım Beşiktaş için geçti. Ne gecemiz kaldı, ne gündüzümüz. Beşiktaş'a başkan olduğum süre içerisinde kimsenin kaldıracak noktası olmadım. Tribünlerle bir yere gelmedim" dedi.

2 aday var

Siyah-beyazlı takımın 15 gün içerisinde olağan üstü genel kurulun ilan edilip, yeni başkanın seçilmesi gerekiyor. 

Ayrılık sonrası 2 kişinin aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bunlar yönetimde 2. başkan olan Serdal Adalı ve Ahmet Nur Çebi.

Diğer yandan başkanlığı konuşulan Yıldırım Demirören, yaptığı açıklamada "Ben o işleri geride bıraktım, kesinlikle başkan adaylığı gündemimde yok." dedi.

Fikret Orman'ın Beşiktaş kariyeri

1967 doğumlu Orman, 2000-2004 yılları arasında Beşiktaş'ta kariyerine yönetim kurulunda yöneticilik yaparak başladı.

2004 yılında Beşiktaş JK başkanlığını Yıldırım Demirören'e karşı kaybeden Orman, 2012 yılında Yıldırım Demirören'in TFF başkanı olmasının ardından boş kalan koltuğa Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 33. başkanı olarak geçti.

2013 yılında tekrar yapılan seçimde 3850 oy ile yeniden 3 yıllık başkanlık görevine seçildi.

Tek aday olarak çıktığı genel kurulda mayıs ayında yeniden Beşiktaş kulübünün başkanı oldu.

Beşiktaş'ta olduğu kariyeri süresince siyah-beyazlı takım 2015-2016 ve 2016-2017 yıllarında Süper Lig'de şampiyon oldu ve armasına 3. yıldızı ekledi.
 

Yorumlar (0)