FIFA kararını açıkladı: Rusya'ya tarihi yaptırım

FIFA, Rusya'da müsabaka yapılmayacağını, maçlarda Rusya marşı ve bayrağının kullanılmayacağını duyurdu.

SPOR 28.02.2022, 00:07 28.02.2022, 16:26
FIFA kararını açıkladı: Rusya'ya tarihi yaptırım

FIFA'nın resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, şiddetin hiçbir zaman çözüm olmadığının altı çizilerek, "Barışın acilen sağlanması ve yapıcı diyalogun bir an evvel başlaması için çağrı yapıyoruz." denildi.

Bir araya gelen FIFA Konseyi Bürosu, IOC'nin (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) önerileri doğrultusunda Rusya Futbol Federasyonu için acil tedbirler alma yönünde karar verdi.

Tarafsız sahada oynanacak

Bir sonraki duyuruya değin geçerli olacak olan yaptırımlar doğrultusunda, Rusya sınırları içerisinde hiçbir uluslararası maç oynanmayacak. Rusya'nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmalar da seyircisiz bir şekilde tarafsız sahada oynanacak.

Rusya Futbol Federasyonu'na bağlı olan milli takımlar, 'Rusya' adıyla değil, RFU (Rusya Futbol Birliği) ismi altında mücadele verecek. Bahse konu takımların oynadığı maçlarda Rusya marşı ve bayrağı kullanılmayacak.

FIFA, Ukrayna'daki son durumun düzelmemesi halinde, mücadelelerden ihraç edilme seçeneği de dahil olmak kaydıyla ek bir yaptırım belirleyebilmek için UEFA, IOC ve diğer spor organizasyonlarıyla birlikte diyaloguna devam edecek. 

Yorumlar (0)