FIFA'dan Süper Lig ekibine transfer yasağı

Süper Lig ekiplerinden Giresunspor, eski oyuncusu Jean Pyerre Casagrande Silveira Correa'nin FIFA'ya başvuruda bulunması üzerine verilen iki dönem transfer yasağına karşı yasal işlem başlattı.

SPOR 19.10.2022, 18:20 20.10.2022, 17:44
FIFA'dan Süper Lig ekibine transfer yasağı

Kulübün resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, 2021-22 futbol sezonunun ara transfer döneminde kiralık olarak anlaşma sağlamak üzere kontrat imzalamadan evvel sağlık kontrollerinin gerçekleştirilmesi için ülkemize davet edilen profesyonel oyuncu Jean Pyerre'ye, yapılan tetkikler neticesinde testis kanseri teşhisi konulduğu anımsatıldı.

Giresunspor'dan açıklama

Bu üzücü durum sebebiyle profesyonel futbolculuk faaliyetlerine devam edemeyecek olan Jean Pyerre ile herhangi bir mukaveleye imza atılmadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Buna rağmen kulübümüz, bütün iyi niyetiyle Correa'ya, tedavisini ülkemizde yapmak istemesi durumunda kulübümüz tarafından gereken tüm desteğin verileceği birçok kez bildirilmiştir. Kulübümüzün ortaya koyduğu bu iyi niyetli tutuma rağmen 24 Haziran 2022'de oyuncu tarafından FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu nezdinde Giresunspor aleyhine bir dava açılmıştır. Bahse konu dosya çerçevesinde, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nca alınan karar sonucunda kulübümüzün, oyuncuya 765 bin avro (14 milyon lira) tutarında tazminat ödemesi yönünde karar verilmiştir. Bu kararda ayrıca Giresunspor'un, iki tescil ve transfer dönemi boyunca yeni bir profesyonel oyuncu mukavelesi tescil ettirmekten men edildiği de belirtilmiştir."

"Temyize götürdük"

Giresunspor'un bahse konu olayda hakkaniyete ve hukuka aykırı hiçbir davranış ve tutumda bulunmadığı bildirilen açıklamada, "FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nca alınan hatalı karara karşı gereken yasal işlemlere başlanmıştır. Giresunspor, davamızın haklılığına sonuna dek inanmaktadır. Bu kapsamda, alınan kararlara karşı Spor Tahkim Mahkemesi'ne temyiz müracaatının yapılmasından dolayı kararın an itibarıyla kesinlik kazanmadığını da kamuoyunun bilgisine sunarız." denildi.

Yorumlar (0)