FIFA'dan Rusya ve Ukrayna kararı

FIFA, Rusya'daki futbol takımlarında görev yapan yabancı oyunculara ve antrenörlere, sözleşmelerini sezon sonuna kadar tek taraflı olarak askıya alma hakkı verdi. FIFA, Ukrayna'daki kulüplerde görev yapan yabancı futbolcu ve antrenörlerin sözleşmelerini, tarafları finansal olarak korumak için sezon sonuna kadar otomatik olarak askıya aldı.

SPOR 08.03.2022, 01:06 08.03.2022, 13:42
FIFA'dan Rusya ve Ukrayna kararı

FIFA, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırı sebebiyle bazı kararlar aldı.

FIFA tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Rusya Futbol Birliği'ne bağlı takımların, 10 Mart veyahut evvelinde yabancı antrenör ve futbolcuları ile karşılıklı anlaşma sağlamaları durumunda, ülkeden çıkışını kolaylaştırmak maksadıyla, ülkede sezon sonuna değin (30 Haziran) bahse konu kulüplerle olan sözleşmelerini tek taraflı olacak şekilde askıya alma hakkı verilecektir." denildi.

FIFA serbest bıraktı

Söz konusu açıklamada, FIFA'nın Ukrayna takımlarını ve bahse konu ülkedeki yabancı antrenörleri ve futbolcuları korumak için aldığı kararlar da ifade edildi.

FIFA, Ukrayna'daki kulüplerde yer alan yabancı futbolcu ve antrenörlerin sözleşmelerini, tarafları finansal olarak korumak için sezon sonuna kadar otomatik olarak askıya aldı.

FIFA, "Ukrayna'daki durum ile ilgili olarak, antrenörlere ve futbolculara maaş alma ve çalışma olanağı sağlamak ve Ukrayna takımlarını korumak amacıyla yabancı antrenör ve oyuncuların kulüplerle olan bütün iş sözleşmeleri, Ukrayna Futbol Federasyonu'na bağlı sözleşmeler, iki tarafın da bu yönde herhangi bir işlemde bulunmasına gerek kalmaksızın sezon sonuna değin (30 Haziran) otomatik bir şekilde askıya alınmış olacaktır." açıklamasında bulundu.

Bahse konu karar, antrenör ve futbolcuların başka bir takımla sözleşme yapmakta özgür olduğu manasına geliyor. 

FIFA, Rusya'nın eylemlerini kınadı ve barış çağrısını yineledi.

Yorumlar (0)