FIFA'dan "kayıp süre" hazırlığı: Futbol maçları uzayacak

FIFA'nın maçlardaki kayıp zamanı en aza indirmek için bir çalışma yaptığı kaydedildi. İspanyol basınının iddiasına göre bu hafta sonu düzenlenecek IFAB toplantısında konu ele alınacak. Bundan sonra gol sevinçlerinin de ilave süre olarak maçların sonuna ekleneceğine ilişkin bir kararın alınacağı ileri sürülüyor.

SPOR 02.03.2023, 11:41 Hakan Öksüz
FIFA'dan "kayıp süre" hazırlığı: Futbol maçları uzayacak

Dünya çapındaki en popüler spor dalı olan futboldaki en tartışmalı konuların başında, "kayıp zaman" meselesi geliyor. Topun taca çıkması, futbolcuların sakatlanarak ya da sakatlık bahanesiyle yerde kalması ve gol sevincinde yaşanan kayıp zamanın, oyunun heyecanını düşürdüğü kaydediliyor. 

Dünya Kupası'ndaki "ilave süre" uygulaması dikkat çekmişti

Bu kayıp zaman nedeniyle normalde 90 dakika olması gereken futbol maçlarının daha kısa sürede oynanıp bitirildiği yönünde eleştiriler yapılıyordu. Dünya futbolunun en yetkili kuruluşu olan FIFA, bu kayıp süreyi minimuma indirmek için Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda yeni bir uygulama başlatmıştı. Karşılaşmalarda ilk yarıların ve maçların sonlarına ortalama 10 dakika ilave süre eklenmişti.

IFAB toplantısında masaya yatırılacak

Futbol maçlarındaki kayıp süreyi azaltmaya çalışan FIFA'nın, yeni bir değişiklik için hazırlık yaptığı öne sürüldü. Hafta sonu gerçekleştirilecek Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) toplantısında "kayıp zaman" konusunun ele alınacağı belirtildi. İspanyol basınının iddiasına göre gol sevinçlerinde oluşan kayıp süre de bundan böyle maçların sonuna eklenecek.

Yorumlar (0)