FIFA'da yılın oyuncusu Megan Rapinoe!

FIFA en iyi kadın oyuncusu ödülünün sahibi Megan Rapinoe oldu.

SPOR 24.09.2019, 10:55 24.09.2019, 15:05
FIFA'da yılın oyuncusu Megan Rapinoe!

Jill Eliis en iyi FIFA kadın antrenörü ödülünün sahibi olurken, Sari van Veenendaal'da FIFA'da kadınlarda yılın kaleci ödülünün sahibi oldu.

İngiltere'nin kaptanı Steph Houghton, ödülü kazanması için Rapinoe'ya oyunu verirken, ikinci ve üçüncü seçimi sırasıyla Rose Lavelle ve Bronze oldu.

34 yaşındaki futbolcu Rapinoe, bu sezon başında ABD'nin 6 gol ve 3 asist ile turnuvayı kazanmasına yardımcı oldu ve Kadınlar Dünya Kupası'nda en iyi oyuncu seçilerek Altın Gol ve Altın Top ödülünü kazandı.

Cinsiyet eşitliği ve haklarını savunan ABD takım kaptanı, Reign FC ile Ulusal Kadınlar Futbol Ligi maçlarına yöneldikten sonra forvet oyuncusu burada başarılı bir sezon geçirdi.

Bronze, geçtiğimiz ay UEFA Kadınlar'da yılın ödülü oyuncusunu kazanan ilk İngiliz kadın olurken aynı zamanda takımı Lionesses'in yarı finale çıkmasına yardımcı olarak Kadınlar Dünya Kupası'nda gümüş madalyanın sahibi oldu.

2017 yılından beri Fransa kulübü Lyon'da forma giymekte olan Bronze, geçen sezon takımının Barcelona'yı 4-1 kazanmasına yardımcı olarak Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ne yükseltti.

FIFA en iyi kadın oyuncu listesi şu şekilde:

1- Megan Rapinoe (ABD)

2- Alex Morgan (ABD)

3- Lucy Bronze (İngiltere)

4- Amandine Henry (Fransa)

5- Vivianne Miedema (Hollanda)

6- Rose Lavelle (ABD)

7- Julie Ertz (ABD)

8- Ada Hegerberg (Norveç)

9- Wendie Renard (Fransa)

Megan Rapinoe kimdir?

Amerika Birleşik Devletleri Millî Takım oyuncusunun adı 2012 olimpiyatlarında kornerdan atmış olduğu gol ile duyuldu.

Profesyonel futbol kariyerine Kadınlar Premier Ligi'nde yer alan Chicago Red Stars takımında başlayan oyuncu, burada forma giydiği 18 maçta 2 gol kaydetti. İlk millî takım formasını ise 2010 yılında giydi ve ABD milî takımında çıktığı 3 maçta 2 gol atan isim oldu.

Kadın hakları ve eşitliği savunucusu Megan, Amerikan Futbol Federasyonu'nu, Kadınlar Günü'nde 'kurumsal cinsiyet ayrımcılığı' nedeniyle mahkemeye veren dünya şampiyonu olan 28 kişilik kadroda yer alan kadın oyunculardan birisi. Ayrıca 2016 yılında, takım arkadaşları ile beraber erkek futbolcularla aralarındaki maaş eşitsizliği hakkında ABD Eşit istihdam Fırsatı Komisyonu'na dilekçe verdi.

Yorumlar (0)