Feyzullah Aktürk Avrupa şampiyonu

Macaristan'da organize edilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 92 kilogramda ter döken milli güreşçi Feyzullah Aktürk, altın madalyaya uzandı.

SPOR 30.03.2022, 21:53
Feyzullah Aktürk Avrupa şampiyonu

Başkent Budapeşte'de gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Aktürk, erkekler serbest stil 92 kilogramda altın madalyaya uzandı.

İlk kez katıldığı şampiyonada altın madalyayı kazandı

Büyüklerde ilk defa Avrupa Şampiyonası'na katılan Aktürk, final karşılaşmasında Bulgaristanlı rakibi Ahmed Sultanovich Bataev ile kozlarını paylaştı.

İlk yarı 2-0 önde kapatan milli sporcu, maçı 6-1 kazarak altın madalyayı boynuna taktı.

100'üncü altın madalya Aktürk'ten

Ülkemizin Avrupa şampiyonalarındaki 100'üncü altın madalyasını elde eden Feyzullah Aktürk, minderde Türkiye bayrağıyla şampiyonluk turu attı.

23 yaş altının akabinde büyüklerde de Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Aktürk, 92 kilogram elemelerinde Avusturyalı sporcu Benjamin Greil'i 11-1'lik teknik üstünlükle, çeyrek final karşılaşmasında Moldovalı rakibi Georgii Rubaev'i 8-0, yarı finalde ise Gürcistanlı Miriani Maisuradze'yi 5-2 yenmişti.

20 gün içinde iki altın madalya

Final maçının ardından gazetecilere açıklama yapan Aktürk, 100'üncü altın madalyayı kazanmanın kendisine nasip olduğunu kaydederek, "Gururluyum, ülkemizin Avrupa şampiyonalarındaki 100'üncü şampiyonluğu benim nasibimmiş." dedi.

Bulgaristan'da gerçekleştirilen 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda da şampiyonluk elde eden milli sporcu, "23 yaş altının akabinde burada da şampiyonluğa ulaştım. Bana inananları yanıltmadım. Çok çok mutluyum." sözlerini sarf etti.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu ise "20 gün içerisinde iki defa Avrupa şampiyonu olan aslan işte burada. Bunu başarmak çok çok kıymetli. Onun yüreğine sağlık. Biz bu hususta söz verdik, 'Bizim güreşçilerimiz geri adım atmayacak.' ifadesini kullandık. Sporcularıma, tüm ekibe teşekkürlerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)