Fenerbahçe’nin yeni yıldızı İstanbul’da! Bonservisi ne kadar?

Hücum hattına takviyeler yapmaya devam eden Fenerbahçe, prensip anlaşmasına vardığı Joao Pedro’yu İstanbul’a getirdi. 

SPOR 19.07.2022, 12:04 19.07.2022, 17:53
Fenerbahçe’nin yeni yıldızı İstanbul’da! Bonservisi ne kadar?

Ailesi ile birlikte İstanbul’a inen Joao Pedro, sağlık kontrollerinden geçtikten sonra sarı-lacivertlilere imza atacak. Öte yandan 30 yaşındaki Brezilyalı yıldızın bonservis bedeli de ortaya çıktı. Fenerbahçe’nin Pedro için kulübü Cagliari’yi 6,5 milyon avro ödeyeceği öğrenildi. Kısa süre önce Joshua King’i kadrosuna katarak taraftarını heyecanlandıran sarı-lacivertli yönetim, Pedro’yu da transfer ederek hücüm hattını daha da güçlendirmiş oldu. 

Galatasaray’ın da gündemindeydi

Fenerbahçe ile 3 yıllık prensip anlaşmasına varan Joao Pedro’nun senelik 2,5 milyon avro alacağı öğrenildi. Sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atacak olan yıldız futbolcu, sonrasında vakit kaybetmeden takımla çalışmalara başlayacak. Hem santrfor hem de 10 numara pozisyonunda oynayabilen deneyimli futbolcu, uzun bir süre Galatasaray’ın gündeminde de yer almıştı. 

Seria A’da 217 maç, 71 gol

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 12 milyon avro olan Joao Pedro, futbola Brezilya’nın Atletico Mineiro altyapısında başladı. Palermo, Vitoria Guimaraes, Penarol, Santos ve Estoril Praia formaları da giyen Pedro, 2014 yılında Cagliari’ye transfer oldu. İtalyan ekibinde başarılı bir performans göstererek kaptanlığa kadar yükselen Brezilyalı futbolcu, Seria A’da toplam 217 maça çıktı. Bu maçlarda 71 gol kez gol sevinci yaşayan Pedro, 20 asist üretti. Yıldız futbolcunun aynı zamanda İtalyan pasaportu da bulunuyor. 

Yorumlar (0)