Fenerbahçe’nin eski Başkanı Aziz Yıldırım’dan rekor tutarda tazminat davası

Fenerbahçe Kulübü’nün eski yöneticilerinden olan Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe’nin eski başkanı Aziz Yıldırım’la beraber 3 Temmuz şike sürecinin beraatle sonuçlanmasıyla Yargıtay’ın kararı onaması sonrasında tazminat davaları açacakları yönünde duyuru yaptı.

SPOR 11.03.2022, 18:28 13.03.2022, 14:30
Fenerbahçe’nin eski Başkanı Aziz Yıldırım’dan rekor tutarda tazminat davası

Futbolda şike davalarında verilmiş olan beraat kararlarının onaylanması sonrası Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden olan Şekip Mosturoğlu, Aziz Yıldırım’ın, “Fenerbahçe’ye ve bizlere 10 senedir bu acıları yaşatan herkesin şimdi hesap verme vakti, sabırsızlıkla bekliyoruz.” sözlerini alıntı yaparak, sosyal medya hesabından tazminat davası açtıklarını kaydetti.

Tazminat Fenerbahçe'nin 3 Temmuz'da yaşadığı acıların sembolik karşılığı olacak

Konuya dair Şekip Mosturoğlu, sosyal medya hesabından şunları söyledi:

“3 Temmuz döneminde haksızca tutuklanmamız dolayısıyla uğramış olduğumuz zararlara dair tazminat davaları bugün açılmıştır. Aziz Yıldırım için açtığımız tazminat davasında, haksız tutukluluk nedeniyle 70 milyon TL manevi, 707 milyon 741 bin TL maddi tazminat talebi olmuştur. Tazminat istenen tutar, Fenerbahçe’nin 3 Temuz döneminde yaşamış olduğu acıların en azından sembolik yönde bir karşılığı olacaktır. Bundan dolayı yargılama sonucunda alınacak olan tazminatların bütünü Sayın Aziz Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklanmış olduğu şekilde Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları’na bağışlanacaktır.”

Yorumlar (0)