Fenerbahçeli King'den Okan Buruk'a "dinlenme günü" yanıtı

Pazar günü sahalarında ağırlayacakları Galatasaray'ı yenmek istediklerini söyleyen Fenerbahçe'nin 30 yaşındaki golcüsü Joshua King, dev karşılaşma öncesi açıklamalarda bulundu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un "dinlenme günü" ile ilgili açıklamasına katılmadığını söyleyen King, "Biz de deplasmandan geldik ve dinlenme günümüz olmadı. Bence dinlenmek için yeterli süreleri var." dedi.

SPOR 05.01.2023, 16:57 Hakan Öksüz
Fenerbahçeli King'den Okan Buruk'a "dinlenme günü" yanıtı

Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi nefes kesecek. 8 Ocak Pazar günü saat 19.00'da oynanacak dev mücadelede liderlik yarışındaki iki takım kozlarını paylaşacak. 36 puanlı lider Galatasaray'ı 1 puan geriden takip eden Fenerbahçe, rakibini mağlup ederek zirveye kurulmak istiyor.

"Trabzonspor yenilgisinin ardından kısa sürede toparlandık"

Kritik mücadele öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fenerbahçe'nin Norveçli santraforu Joshua King, maça çıkmak için takım olarak sabırsızlandıklarını söyledi. Trabzonspor yenilgisinin ardından ligde çıktıkları iki maçı kazandıklarına değinen King, "Mağlubiyet sonrası o psikolojiden kısa sürede çıkabildik. Şimdi sırada Galatasaray derbisi var. Türkiye'de gelmeden önce iki takım arasındaki rekabeti duymuştum. Gol atarsam taraftarların beni çok seveceğini söylüyorlar. Gol atmak güzel olur ama önemli olan takımın kazanması. Bunu 3 puanlık bir başka lig maçı olarak görüyorum." dedi. 

"Galatasaray'a gol atarsam asker selamı veririm"

Sezon başında talihsiz bir sakatlık yaşadığını ve 10 hafta maçlara çıkamadığını söyleyen King, "Milli arada çok çalıştım. Dünya Kupası arası bana ilaç gibi geldi. Resmen mucize gibi bir şey. Lige verilen arada eksiklerimi kapattım. Hem fiziksel olarak güçlendim hem de özgüven kazandım. Her forvetin amacı gol atmaktır. Ronaldo veya Messi bile olsanız sürekli gol atmanız gerekiyor. Gol atınca neden asker selamı verdiğim soruluyor. Aslında daha önce yapmamıştım. Sadece o an içimden geldi. Galatasaray'a gol atarsam asker selamı sevinci yaparım." ifadelerini kullandı.

"Umarım hakem, oyunun akmasına izin verir"

Galatasaray maçına takım olarak hazır olduklarını dile getiren 30 yaşındaki golcü, "Çok iyi oyuncularımız var, takım olarak iyiyiz. Teknik direktörün direktiflerini uygulayarak antrenmanda çok fazla tekrar yapınca ve taktik çalışınca doğal olarak gelişiyorsunuz. Bütün antrenmanlarımızda son derece ayrıntılı ve sert çalışmalar yapıyoruz. Bütün bunlara iç sahadaki taraftar desteği eklenince iyi oyun kaçınılmaz oluyor. Hakem hatalarıyla ilgili son zamanlarda çok yorum var. Ben oyuna odaklanmak istiyorum. Derbide tek istediğim hakemin adil olması ve maçın akmasına izin vermesi." yanıtını verdi. 

Okan Buruk'un "dezavantaj" açıklaması: Katılmıyorum

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un, maç öncesi Fenerbahçe'nin bir gün daha fazla dinlendiği ve bunun avantaj yaratabileceği şeklindeki açıklamasına da değinen King, bu görüşe katılmadığını söyledi. Avantaj olması için bir takımın 2-3 gün daha fazla dinlenmesi gerektiğini kaydeden Joshua King, "Dinlenmek için yeterli süreye sahipler. Biz deplasmandan geldik. Stresli bir maçın ardından izin yapmadan antrenmana çıktık." dedi.

Yorumlar (0)