Fenerbahçe’de seçim yarışı kızışıyor… Vefa Küçük: “Bana zamanında kazık attı!”

Fenerbahçe, 9 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerine hazırlanıyor. Seçimler öncesi açıklamalarda bulunan mevcut başkan Vefa Küçük, seçimlerdeki rakibi Uğur Dündar’a sert sözlerle yüklendi. 

SPOR 02.04.2022, 16:04
Fenerbahçe’de seçim yarışı kızışıyor… Vefa Küçük: “Bana zamanında kazık attı!”

Gerçekleştirilecek olan Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerinin normal şartlarda geçen sene yapılmış olması gerektiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Küçük, “Ben de geçen sene adaylığımı açıklamıştım. Yine Nail Kır da aday olan bir diğer isim olmuştu. Ama herkesin bildiği gibi pandemi şartları sebebiyle seçim sürecimiz bu seneye kaldı. Ardından Sait Yılmaz da aday olduğunu duyurdu. Bir de dördüncü aday var. Herkes birdenbire ortaya çıktı sanıyor. İşin aslı öyle değil tabii ki. Uğur Dündar da adaylığını açıkladı. Ben kendisinin bu seçimlerde aday olacağını belki de 1,5 ay öncesinden beri zaten biliyordum. Çeşitli kaynaklarımdan bunu duymuştum” şeklinde konuştu. 

“20 yıldır bu kulübe uğramadı”

Uğur Dündar’ın aday olacağını uzun süredir bildiğini ancak bunu kamuoyuyla paylaşmadığını dile getiren Küçük, “Bunu kendisi açıklamadan benim duyurmamı doğru bulmadım. Uğur Dündar aslında benim sınıf arkadaşım. İkimizden Vefa Lisesi’nden geliyoruz. Kendisi 20 yıldır bu kulübe uğramamıştır. Şimdi bugün bakıyoruz, birileri dedi diye, ‘Hadi bir uğrayalım’ diyor” ifadelerini kullandı. 

“Hazıra konmak istiyor”

Uğur Dündar’ın uzun yıllardır Fenerbahçe için bir sorumluluk almadığını vurgulayan Küçük, “Bu zamana kadar ne zaman kulüp için herhangi bir sorumluluk alma gereği hissetti? Varsa söyleyebilir. Kimse bilmiyor.  Kulübün hiçbir yapı taşını bilmez. Ancak o yapı taşını bilenler ona yardım edebilir. Muhtemelen kendisi gelecek ve hazıra konmak istiyor. Fenerbahçe’de bir rekabet var. Buna da eski başkan rekabeti denebilir. Maalesef bu durum neredeyse kan davası haline geldi” dedi. 

“1999 senesinde ihanetini çok iyi gördüm”

Seçimler öncesinde kendisini yıpratmak ve devirmek için çeşitli faaliyetlerin yürütüldüğünü belirten Küçük, “Bu bir demokratik mücadeledir. Önümüzde bir seçim var. Karar burada verilir. Ama seçimler öncesi mevcut başkan aleyhine faaliyetlerde bulunarak onu devirmek isteniyor. Bu durum 1 yılı aşkın bir süredir yaşanıyor. Ciddi bir çekişme var herkes de bunun farkında diye düşünüyorum. Uğur Dündar camiayı birleştirmeye geldiğini belirtiyor. Kimsenin adamı olmadığını söylüyor. Ben kendisinin ihanetini çok iyi gördüm 1999 senesinde. O sebepten ötürü bu ifadelerin benim açımdan gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur” ifadelerini kullandı. 

“Uğur Dündar’dan önce destekleri isim Nail Kır’dı”

Uğur Dündar-Aziz Yıldırım ilişkisine dair de değerlendirmelerde bulunan Küçük, Aziz Yıldırım’ın Uğur Dündar’ı kullandığını söyledi. Kulüp üyeleri arasında hala Aziz Yıldırım’ı destekleyen belli bir kitlenin bulunduğunu belirten Küçük, “Bu grup gerçekten Aziz Yıldırım’a hayranlık seviyesinde bağlı bir grup. Aziz başkan benim tarafımdan da defalarca övülmüştür. Bundan da geri adım atacak halim yok, pişman değilim elbette. Ancak 2018 yılına baktığımızda, seçim sürecinde yüzde 78 almayı başarmış bir aday var. Aziz başkan kendisini antidemokratik usullerle mağlup etmeye çalışıyor. Bunun gayreti içinde. Uğur Dündar’dan önce destekleri isim Nail Kır’dı. Yönetimi zora sokmak adına bu girişimlerde bulundular. Vefa Küçük’ün de kimsenin adamı olmadığını biliyorlar. O sebeple Uğur Dündar’a döndüler” şeklinde konuştu. 

“Ne Ali Koç ne de Aziz Yıldırım”

“Kimsenin adamı olmadım, olmam da” diyerek sözlerine devam Küçük, “Bu durum sadece Aziz Yıldırım için geçerli değil. Ali Koç için de geçerli. Ben kimsenin adamı değilim. Sadece spor ile alakalı bunu söylemiyorum. Benim herhangi bir siyasi parti yakınlaşmam dahi olmamıştır. Ben her zaman söylediğim şeyi bir daha söylüyorum. Ben adamın adamı değil adam gibi adam olduğum için adaylığımı koyuyorum” dedi. 

“Kendisi bana kazık atmış bir insan”

Seçimlerdeki rakibi Uğur Dündar’a yönelik sert açıklamalarına devam eden Küçük, açıklamalarının sonunda şunları kaydetti:
“Bugün vatandaşa sorsanız hemen hemen hepsi Uğur Dündar’ı temiz, dürüst gazeteci, başarılı bir Atatürkçü olarak lanse edebilir. Dışarıdan görünüş öyle olabilir. Ama bir de kulüp içindeki Uğur Dündar’a dikkatli bir şekilde bakmak lazım. Kimse Fenerbahçe’nin içindeki Uğur Dündar’ı bilmez. Ben çok iyi biliyorum. Kendisi bana zamanında kazık atmış bir insandır. Ben bu seçimlerde de ciddi bir oy alacağımı tahmin ediyorum. Kendisinin bu adaylığı bana zarar vermez tam tersine belki de katkı sağlar.”

Yorumlar (0)