Fenerbahçe'de Jorge Jesus dönemi başlıyor!

Dün akşam saatlerinde Portekiz'den İstanbul'a gelen tecrübeli teknik adam Jorge Jesus, Fenerbahçe'nin başına geçecek. Jesus'un, 1 yıllık sözleşmeye imza atacağı bekleniyor.

SPOR 01.06.2022, 14:21 01.06.2022, 17:47 Hakan Öksüz
Fenerbahçe'de Jorge Jesus dönemi başlıyor!

Son sezonlarda teknik direktör konusunda bir türlü dikiş tutturamayan Fenerbahçe, deneyimli bir isimle anlaşmak istiyordu. Vitor Pereira'yı takımın başından gönderen sarı-lacivertli yönetim, İsmail Kartal ile anlamıştı. 

Fenerbahçe ile başarılı bir performans sergileyen Kartal, takımı 73 puanla lig ikincisi yapmıştı. Yeni bir teknik direktörün altında "ikinci adam" olmak istemeyen Kartal görevinden ayrılmıştı.

1 yıllık sözleşmeye imza atacak

Fenerbahçe'nin teknik direktör arayışı sona erdi, Portekizli Jorge Jesus ile anlaşma sağlandı. Dün gece İstanbul'a gelen deneyimli teknik adam, Fenrbahçe yönetimi ile görüştü. Helikopterle konaklayacağı yere götürülen 67 yaşındaki teknik adamın, 1 yıllık sözleşmeye imza atacağı tahmin ediliyor.

Flamengo ile Libertadores kupasını kazandı

Axel Witsel, Rodrigo, Di Maria, Oblak ve David Luiz gibi isimleri futbol dünyasına kazandıran Jorge Jesus, Portekiz takımı Benfica ile önemli başarılara imza attı. Portekiz Ligi'nde 3 kez şampiyonluğa ulaşan Jesus, 2019 yılında Flamengo ile Libertadores kupasını kazanmıştı. 

12 takımla 16 kupa kazandı!

Portekiz'de 6 Süper Kupa kazanan deneyimli teknik adam, kariyerinde çıktığı 834 karşılaşmda 516 galibiyet aldı. Kazanmaya alışkın olan Jorge Jesus, kariyerinde yönettiği 12 takımla 16 kupayı havaya kaldırdı. Jesus'un kazandığı diğer kupalar şunlardır:

  • 1 Brezilya Ligi,
  • 1 Brezilya Süper Kupası,
  • 1 Güney Amerika Kupası,
  • 1 Suudi Arabistan Süper Kupası.
Yorumlar (0)