Fenerbahçe zirveyi sevdi

Fenerbahçe, EuroLeague'in yedinci haftasında Sırbistan ekiplerinden Kızılyıldız'ı 93-79 mağlup etti. Lider Fenerbahçe, bu neticeyle birlikte altıncı galibiyetine uzandı.

SPOR 10.11.2022, 22:56 11.11.2022, 17:17
Fenerbahçe zirveyi sevdi

Maça iyi savunmayla başlayan sarı-lacivertliler, dördüncü dakika itibarıyla Motley ve Pierre'in etkili performansıyla temposunu artırırken, bulduğu 13 sayılık seriyle skoru 18-6'ya taşıdı. Nedovic ve Bentil'in skorer oyunuyla misafir takım farkı tekrar tek hanelere düşürse de ilk çeyrek Fenerbahçe'nin 24-23'lük üstünlüğüyle geçildi.

Seyirciler ayağa kalktı

İkinci çeyrekte ribauntlarda problem yaşayan sarı-lacivertliler, bir ara beş sayı (29-34) geriye düşse de Jekiri ve Guduric'in peş peşe basketleriyle skora denge getirmeyi başardı. Bitime kısa bir süre kala Melih Mahmutoğlu'nun üst üste rakip potaya gönderdiği beş sayı seyircileri ayağa kaldırırken, Fenerbahçe soyunma odasına 42-41'lik skorla önde girdi.

Pierre-Motley ikilisi devrede

Tutuk başladığı ikinci devrenin başında geriye düşen (46-50) ev sahibi ekip, Pierre-Motley ikilisinin devreye girmesiyle birlikte vites yükseltti ve skoru 59-54'e getirdi. Konuk ekibin son üç dakikada yalnızca üç sayı üretebildiği çeyrek, Fenerbahçe'nin 66-57'lik üstünlüğüyle tamamlandı.



Altıncı galibiyet geldi

Dördüncü periyotta oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan ev sahibi ekip, 33'üncü dakikada Lazic'in üç sayısına Calathes ve Guduric'in üçlükleriyle cevap verirken, rakibinin farkı düşürme gayretlerini karşılıksız bıraktı. Melih Mahmutoğlu'nun üçlükleriyle rakibinin direncini kıran (84-71) sarı-lacivertliler, Sırbistan temsilcisini 93-79 yendi.

Rakip potaya 20 sayı gönderen Melih Mahmuoğlu, EuroLeague'de kariyer rekoru kırdı.

Lider Fenerbahçe, bu neticeyle birlikte altıncı galibiyetine uzanırken, Kızılyıldız ise altıncı defa parkeden mağlup olarak ayrıldı.

Yorumlar (0)