Fenerbahçe ve Trabzonspor’un muhtemel rakipleri kimler? (UEFA Avrupa Ligi grup torbaları)

Avrupa kupalarındaki play-off turlarının tamamlanmasıyla birlikte kura çekimi heyecanı başladı. Bu sene UEFA Avrupa Ligi’nde Türkiye’yi Fenerbahçe ve Trabzonspor temsil edecek. Peki, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un muhtemel rakipleri kimler? Fenerbahçe ve Trabzonspor kaçıncı torbada? İşte ayrıntılar…

SPOR 26.08.2022, 11:10 26.08.2022, 11:15
Fenerbahçe ve Trabzonspor’un muhtemel rakipleri kimler? (UEFA Avrupa Ligi grup torbaları)

Geçen sezon şampiyon olarak taraftarlarına büyük sevinç yaşatan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Danimarka temsilcisi Kopenhag’a elenerek turnuvaya veda etti. Devler Ligi’nden elenen bordo-mavililer, Avrupa macerasına Avrupa Ligi grup aşamasından devam edecek. Bir diğer Türk temsilcisi Fenerbahçe ise Avrupa Ligi play-off turunda Austria Wien’i 4-1 ile geçerek adını gruplara yazdırdı. Sarı-lacivertlilerin Avusturya temsilcisi karşısında ortaya koyduğu baskılı futbol, sarı-lacivertli taraftarlardan büyük alkış aldı. 

Fenerbahçe ve Trabzonspor kaçıncı torbada?

Avrupa Ligi grup aşamasında yollarına devam edecek olan Fenerbahçe ve Trabzonspor’un rakipleri bugün belli olacak. Saat 14.00’da İstanbul’da gerçekleştirilecek olan kura çekiminde Fenerbahçe 3’üncü, Trabzonspor ise 4’üncü torbada yer alıyor.

Fenerbahçe ve Trabzonspor kimlerle eşleşecek?

Kura çekimine 3’üncü torbadan katılan Fenerbahçe; 1’inci, 2’inci ve 4’üncü torbadan gelecek olan takımlarla eşleşecek. Kura çekimine son torbadan katılan Trabzonspor ise; 1’inci, 2’inci ve 3’üncü torbadan gelecek olan takımlarla aynı gruba düşecek. 

UEFA Avrupa Ligi grup torbalarında kimler var?

İstanbul’da saat 14.00’da çekilecek olan kura çekimi öncesi grup torbaları da merakla araştırılıyor. Fenerbahçe’nin 3’üncü, Trabzonspor’un ise 4’üncü torbada yer aldığı kura çekiminde Roma, Manchester United, Arsenal ve Lazio gibi önemli takımlar da bulunuyor. İşte UEFA Avrupa Ligi grup torbaları…

1. torba: Roma, Manchester United, Arsenal, Lazio, Braga, Kızılyıldız, Dinamo Kiev, Olympiakos.

2. torba: Feyenoord, Rennes, PSV, Monaco, Real Sociedad, Karabağ, Malmö, Ludogorets.

3. torba: Sheriff, Real Betis, Midtjylland, Bodo Glimt, Ferencvaros, Union Berlin, Freiburg, Fenerbahçe.

4. torba: FC Nantes, HJK Helsinki, Sturm Graz, AEK Larnaca, Omonoia, FC Zürich, Union Saint-Gilloise, Trabzonspor.

Yorumlar (0)