Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu (UEFA Avrupa Ligi kura çekimi)

UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılmaya hak kazanan Fenerbahçe ve Galatasaray'ın gruptaki rakiplerinin belli olduğu grup kuraları bugün TSİ 13.00’te çekildi.

SPOR 27.08.2021, 15:27 27.08.2021, 15:27
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu (UEFA Avrupa Ligi kura çekimi)

Kulüpler düzeyinde Avrupa futbolunun en önemli ikinci organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi ve bu sene ilk defa düzenlenecek olan UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde gruplar, Haliç Kongre Merkezi'ndeki kurayla belli oldu.

Fenerbahçe ve Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’nde

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda temsilcimiz Fenerbahçe, HJK Helsinki'yi ilk maçta 1-0, ikinci maçta 5-2'lik skorla mağlup eden Fenerbahçe, gruplarda mücadele etmeye hak kazandı. 

Öte yandan diğer temsilcimiz Galatasaray ise Danimarka temsilcisi Randers'ı, 1-1’lik ilk maçın ardından rövanş maçında 2-1 mağlup ederek Avrupa Ligi’nde adını gruplara yazdırdı.

Trabzonspor ve Sivasspor elendi

Avrupa Konferans Ligi'ne katılmak için mücadele eden Sivasspor, Danimarka ekibi Kopenhag'a mağlup olup elenirken, Trabzonspor ise deplasmanda Roma'ya mağlup olarak turnuvadan elendi. Bu sonuçlarla birlikte Konferans Ligi'nde Türkiye'den herhangi bir takım kalmadı.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın muhtemel rakipleri

Fenerbahçe ve Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi grup aşamasında ülkemizi temsil edecek.

Temsilcilerimizin gruplardaki rakipleri belli olurken, Fenerbahçe D Grubu'nda Eintracht Frankfurt, Olympiakos, Royal Antwerp ile karşılaşacak.

Galatasaray ise E Grubu'nda Marsilya, Lokomotiv Moskova ve Lazio'ya karşı mücadele edecek.

Kural gereği Fenerbahçe ve Galatasaray grup turunda eşleşemediği için iki temsilcimiz farklı gruplarda yarışacak.

İşte Avrupa Ligi'nde gruplar:

Avrupa Ligi’nde takım sayısı azaldı

Bu sezon, yeni düzenlemeyle birlikte Avrupa Ligi'ndeki takım sayısı 48'den 32'ye indirildi. Takımlar, UEFA Avrupa Ligi’nde dörderli 8 gruba ayrılacak. Kulüplerin UEFA'daki sıralamasına göre torbaların belirlendiği kura çekiminde, aynı ülkenin temsilcileri aynı grupta yer alamıyor.

Grubu birinci tamamlayacak takımlar, doğrudan son 16 turuna çıkacak. Avrupa Ligi’nde grubunu ikinci tamamlayan takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü tamamlayan takımlar, son 16’ya kalabilmek için play-off turunda mücadele edecek.

Yorumlar (0)