Fenerbahçe, tur için Prag deplasmanında: 5 önemli eksik!

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, son 16 play-off turu rövanş maçında yarın Çekya temsilcisi Slavia Prag'a konuk olacak. Fenerbahçe'nin turu geçmesi için en az iki farklı galibiyete ihtiyacı var.

SPOR 23.02.2022, 11:21 23.02.2022, 17:37
Fenerbahçe, tur için Prag deplasmanında: 5 önemli eksik!

Fenerbahçe, Kadıköy’de 3-2 mağlup olduğu Slavia Prag’a, rövanş maçında yarın akşam konuk olacak.

İki farklı galibiyet turu getirir

Çekya’nın Prag şehrinde bulunan Eden Arena'da oynanacak maç, TSİ 23.00'te başlayacak. Müsabakayı İngiliz hakem Chris Kavanagh yönetecek. İstanbul’daki ilk maçı Slavia Prag 3-2 kazandı. Fenerbahçe'nin normal süre içinde turu geçmesi adına en az iki farklı galibiyeti elde etmesi gerekiyor. Sarı-lacivertli temsilcimizin maçı tek farklı skorla kazanması durumunda tur uzatmalara kalacak. Karşılaşmanın Slavia Prag'ın galibiyeti veya beraberlikle sonuçlanması halinde ise Fenerbahçe turnuvaya veda edecek.

Fenerbahçe'de eksikler var

Sarı-lacivertli temsilcimizde 3 futbolcu, Prag maçında oynayamayacak. Sakatlıkları devam eden Filip Novak, Luiz Gustavo ile sarı kart cezalısı olan Miha Zajc, yarınki maçta görev alamayacak. UEFA listesine eklenmeyen Diego Rossi ile Miguel Crespo, kadroda olamayacak. Sakatlıkları geçen Kim Min-jae ile İrfan Can Kahveci’nin kadroda olması bekleniyor. Belindeki sakatlığı geçen ve takımla antrenmanlara başlayan Mesut Özil ile ilgili son kararı ise İsmail Kartal verecek. Sarı-lacivertlilerde Attila Szalai ile Dimitris Pelkas sarı kart sınırında bulunuyor. Bu 2 futbolcu, Slavia Prag maçında kart görmeleri durumunda cezalı olacak.

Avrupa kupalarında 240. müsabaka

Fenerbahçe, Slavia Prag maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 240. Maçına çıkacak. Sarı-lacivertli takım, Avrupa arenasındaki 239 maçta 87 galibiyet, 101 mağlubiyet ve 51 beraberlik yaşadı. Bu maçlarda 299 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 351 gol gördü.

Yorumlar (0)