Fenerbahçe rövanş öncesi avantaj peşinde: Rakip Sevilla

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında yarın deplasmanda daha önce bu kupayı 6 kez kazanan Sevilla'nın karşısına çıkacak. Jorge Jesus'un öğrencileri, 4 ay aranın ardından çıkacakları ilk Avrupa maçından avantajlı bir skor elde etmek istiyor. İşte eşleşmeye dair detaylar...

SPOR 08.03.2023, 10:05 Hakan Öksüz
Fenerbahçe rövanş öncesi avantaj peşinde: Rakip Sevilla

Fransız ekibi Rennes'in de yer aldığı UEFA Avrupa Ligi B Grubu'ndan lider çıkarak adını direkt olarak son 16 turuna yazdıran temsilcimiz Fenerbahçe, güçlü İspanyol ekiplerinden Sevilla ile yarın deplasmanda kozlarını paylaşacak. Saat 23.00'te başlayacak kritik mücadelede Fransız hakem François Letexier düdük çalacak. 

2008'deki eşleşmenin galibi Fenerbahçe olmuştu

Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu'nda oynanacak maç öncesi nefesler tutuldu. Eşleşme sonrası Şampiyonlar Ligi son 16 turunda 2008 yılında yapılan maçlar akıllara geldi. Fenerbahçe'nin rakibini turnuvanın dışına iterek Devler Ligi'nde çeyrek finale yükseldiği maçlardan görüntüler, sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Sevilla'nın bu sezonki Avrupa yolu

Sarı lacivertlilerin rakibi Sevilla, İspanya'nın kupa canavarı takımlarından birisi olarak biliniyor. 6 kez Avrupa Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşayan Sevilla, bu alandaki rekoru elinde bulunduruyor. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund, Manchester City ve Kopenhag'ın da olduğu grupta üçüncü olan Sevilla, play-off turunda Hollanda'nın PSV Eindhoven takımını saf dışı bıraktı.

Rövanş maçı 16 Mart'ta İstanbul'da

Son olarak UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nun altıncı maçında Dinamo Kiev ile karşılaşan ve 2-0 galip gelen Jorge Jesus'un öğrencileri, 4 ay sonra Avrupa arenasında sahne alacak. Yarın deplasmanda Sevilla ile kozlarını paylaşacak olan Fenerbahçe, güçlü rakibini 16 Mart'ta İstanbul'da konuk edecek. 

Fenerbahçe'de eksikler var

Kritik karşılaşma öncesinde Fenerbahçe'de sakatlığı süren Luan Peres'in bu maçta forma giyemeyeceği kaydedildi. Gustavo Henrique, Serdar Dursun ve Ezgjan Alioski'nin ise UEFA listesinde yer almadığı hatırlatıldı. Samet Akaydın ile Jayden Oosterwolde'nin bu karşılaşmada görev alabileceği belirtildi. 

Yorumlar (0)