Fenerbahçe'nin 'yerli oyuncu' planı

Fenerbahçe yönetiminin en çok değer verdiği çalışmaların başında gelen bu konuda her türlü önlem alınmaya çalışılıyor. Son 2 dönemde kadro yapılanmasında yerli ağırlıklı bir politika izlenirken, yabancı oyuncu sayısı kademeli olarak azaltılarak, statü değişikliğine karşı hazırlanan planlar devreye girmeye başladı.

SPOR 02.11.2019, 13:37 02.11.2019, 21:22
Fenerbahçe'nin 'yerli oyuncu'  planı

Sarı-lacivertli takım bir yandan Süper Lig’de şampiyonluk isterken, kadro çalışmalarını da ayrıntılı bir şekilde planlamaya başladı.  Fenerbahçe'de, yabancı sınırlaması hakkında gelişmeler yakından takip ediliyor.

Ali Koç ve yöneticiler başta gelmek üzere futbol takımında yabancıdan yerliye geçiş sürecinin en az hasarla atlatılabilmesi için titizlikle çalışmalar yapılıyor. Bunun en bariz örneği de 2019 içerisindeki; kış ve yaz transfer dönemlerinde öne çıktı.

2019 devre arası transfer döneminde kadroya katılan oyuncular; Serdar Aziz, Tolgay Arslan ve Sadık Çiftpınar, Süper Lig’deki en tecrübeli ve en kaliteli yerliler olarak dikkatleri üzerine topladı. Sonrasında 2019 yaz transfer döneminde de bu çalışmalar devam etti.

Genç file bekçisi Altay Bayındır, A Milli Takım'da forma giymekte olan Deniz Türüç, kaptan Emre Belözoğlu, kadroda kalması sağlanan Tolga Ciğerci ve yine Türk futbolunun tecrübeli forvetlerinden Mevlüt Erdinç, sarı-lacivertli takımda görev aldı.

Ayrıca Ersun Yanal’ın ideal ilk 11’inde iskeleti oluşturan isimler arasında yerli oyuncuların ağırlığı öne planda yer alıyor. Ligde ve kupada oynanan 10 resmî karşılaşmada Altay, Emre Belözoğlu, Ozan Tufan, Tolga Ciğerci, Deniz Türüç, Serdar Aziz ve Hasan Ali Kaldırım en çok forma giyen oyuncular oldu. Alper Potuk, Sadık, Harun Tekin, Mevlüt, Ferdi ve Murat Sağlam gibi yerliler de sürekli forma şansı bekliyor. 2020 yılında  da transfer dönemlerinde benzer şekilde yerli oyuncu ağırlıklı nokta transferlerle, yabancı oyuncu sayısının kademeli olarak azaltılması ve yeni kurala hazır olunması isteniyor.

Yorumlar (0)