Fenerbahçe'nin yeni transferi Arao ilk kez konuştu: "Jesus genelde beni orada oynatır"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Willian Arao, bugün düzenlediği basın toplantısında "Kulüp tarihine geçmek istiyorum" açıklamasını yaptı. 

SPOR 17.07.2022, 16:54 18.07.2022, 13:53
Fenerbahçe'nin yeni transferi Arao ilk kez konuştu: "Jesus genelde beni orada oynatır"

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Willian Arao, bugün öğle saatlerinde basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

Brezilyalı oyuncu, Türkiye’ye ve Fenerbahçe’ye geldiği için heyecanlı olduğunu ifade ederken, "Benim için burada olmak büyük bir onur. Bir rüyanın gerçek olması gibi bir şey. Çok hırslı ve istekliyim. Sahaya istediklerimi yansıtabilirim umarım." açıklamasını yaptı.

"Jesus'u çok iyi tanıyorum"

Daha önce Jorge Jesus ile çalıştığını belirten Arao, “Barcelona'da 8 ay boyunca deneme antrenmanlarına çıkmıştım. Gelmeden önce Jorge Jesus, takımın hedeflerinden ve benden beklentilerinden söz etti. Hiç şüphe yok ki Fenerbahçe, Türkiye'nin en çok şampiyon olan ve en büyük takımı. Gelmeden önce Aurelio ve Alex ile görüştüm. Baskı altında oynamaya önceden de alışığım. Umarım tüm maçları ve derbileri kazanıp şampiyonluğa ulaşırız.

Jorge Jesus'u oldukça iyi tanıyorum ve futbolculardan ne beklediğinin farkındayım. Oyunculardan hep yüksek dikkat ve konsantrasyon bekler. Ne zaman en iyi seviyemizde oluruz şu an bilmiyorum fakat takım bugün gayet iyi düzeyde." sözlerini kullandı.

"Jesus genelde beni ön libero oynatır"

Arao'nun açıklamalarından öne çıkanlar ise şöyle: 

"Brezilya'da ön liberoda genelde oynuyordum fakat savunmada da görev alabilirim. Ön liberoda en iyi performansımı gösterdim fakat hocamız nerede oynatırsa oynatsın ben, en iyi performansımı vermek için uğraşırım. Jesus, genel olarak beni ön libero oynatır. Genelde oyunu kontrol etmek için ben elimden gelen her şeyi yapmaya çalışan, iyi pas yüzdesi ile oynamaya gayret eden ve iyi bir şekilde kademelere girmeye çalışan bir oyuncuyum."

"Türk kültürünü öğreneceğim"

"Yavaş yavaş Türk kültürünü öğrenmeye çalışacağım” diyen Willian Arao, sözlerine şöyle devam etti:

“Şimdiden 'günaydın' demeyi öğrendim. Umarım ben de Carlos, Alex ve Aurelio gibi bu kulübün tarihine ismimi yazdırırım. Benim için yapılan yatırımın karşılığını vermek istiyorum. Brezilya'da ön liberolar 5 numarayı giyer. 5 numarayı almanın özel bir nedeni yok. Luiz Gustavo da markajda agresif ve pas alanında başarılı bir futbolcu, aynı benim gibi. Fakat bunlar benim anlatmam gereken şeyler değil. Geldiğimden beri Gustavo, bana çok destek oldu."

Reklam panosu devrildi

Diğer taraftan Arao'nun röportaj verdiği esnada üzerine reklam panosu düşmesi de sosyal medyanın en fazla konuşulan olaylarından birisi oldu. Olay sonrası Brezilyalı futbolcu, şaşkınlığını saklayamadı.

Yorumlar (0)