Fenerbahçe'nin 'VAR'a FETÖ sızdı' iddiası TFF'yi harekete geçirdi

TFF, Fenerbahçe'nin VAR operatörünün incelenmesini istemesi üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yapıldığını duyurdu.

SPOR 15.03.2021, 18:20
Fenerbahçe'nin 'VAR'a FETÖ sızdı' iddiası TFF'yi harekete geçirdi

Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği'ne 2-1'lik skorla mağlup olduğu maçta, misafir ekibin 2. golünün ofsayt olduğunu öne süren sarı-lacivertli yönetim, çağrıda bulunmuştu.

"FETÖ'cü zihniyet kaos istiyor"

“FETÖ’cü zihniyet kasıtlı olarak Fenerbahçe'ye gönül verenlerin sinir uçlarıyla oynayıp, taraftarları sokağa döküp kaos çıkarmak istiyor.” ifadelerini kullanan yönetici Selahattin Baki, “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, futbola gönül verenler olduğunu biliyorum. Lütfen, artık bir temizlik bekliyoruz.” demişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri, Fenerbahçe'nin söz konusu çağrısı üzerine harekete geçti ve durumu savcılığa taşıdı.

TFF'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Süper Lig’in 30. haftasında oynanan Fenerbahçe-Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Pirşen ve Selahattin Baki açıklamalarda bulunmuştur.

Bilindiği üzere, VAR sistemi, ligimizde 2018-2019 sezonundan beri aralıksız olarak kullanılmaktadır. Söz konusu sisteminin teknolojik alt yapısı, tüm büyük liglerinin alt yapısını da sağlayan Hawk-Eye şirketi tarafından yürütülmektedir.

Federasyonumuzun VAR merkezi, uluslararası standarda sahip olmakla birlikte, Hawk-Eye görüntü operatörleri karşılaşma içerisinde alınan hiçbir kararda söz sahibi değildir. Topa vuruş anlarının tespiti ve ofsayt çizgilerinin çekilmesi dahil olmak kaydıyla, VAR hakemlerinin onaylamadığı hiçbir işlemi yapamazlar. Tüm bunlar global VAR protokolü gereğince kati kurallardır ve IFAB ile TFF tarafından devamlı olarak denetim altındadır.

Öte yandan, Hawk-Eye şirketi, görüntü operatörlerinin, gereken detaylı adli sicil ve geçmiş taramaları tamamlandıktan sonra işe kabul edildiğini Federasyonumuza iletmiştir.

Bununla beraber, TFF, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Pirşen ve Selahattin Baki'nin iddialarına ilişkin gerekli tahkikatın gerçekleşmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuştur.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün, iddialar ile ilgili elindeki tüm bilgi, belge ve kanıtları TFF'ye ve gerekli mercilere göndermesi gerektiğini kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

Türkiye Futbol Federasyonu"

Yorumlar (1)
Ayhan. Akgul. 3 yıl önce
Ulkemde futbol die bi sey kalmadi turkiyede futbolun bitirilmesini arz ederim..