Fenerbahçe'nin stadının ismi değişiyor

Ali Koç, 1907 Fenerbahçe Derneği'nin, Kadıköy'de kulübe ait olan Ülker Stadyumu'nun adının, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü senesi sebebiyle 'Atatürk Stadyumu' olarak değiştirilmesi talebini, bütün camianın desteklemesi halinde yerine getireceklerini açıkladı.

SPOR 24.11.2022, 23:58 25.11.2022, 17:25
Fenerbahçe'nin stadının ismi değişiyor

1907 Fenerbahçe Derneği'nin kuruluşunun 30'uncu yıl dönümü, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Koç, Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, yönetim kurulu mensupları ve taraftarlar iştirak etti.

"Stadımızın adı 'Atatürk Stadyumu' olsun"

Perahya, etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada, derneğin kuruluşundan beri uygulamaya geçirdiği projeleri aktardı. Dernek olarak üyeler tarafından çok yoğun bir talep olması üzerine bir karar aldıklarını ifade eden Perahya, "Bu kararı büyük bir heyecanla paylaşmak istiyorum. 1907 senesinden bu yana evimiz olan Kadıköy'de, 115 yıldır maçlar oynanan stadyumumuzun ismini, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü senesinde 'Atatürk Stadyumu' olarak değiştirilmesini talep ediyoruz. Buna ilişkin gereken her neyse yapacağız." diye konuştu.

"Sizler varsanız bizler de varız"

Başkan Koç ise 1907 Fenerbahçe Derneği'nin, kulüp için elini taşın altına koyan tavrından asla vazgeçmediğini kaydederek, 13 sene başkanlık koltuğunda oturduğu derneğin, kulübe kazandırdıklarını ve kuruluş hikayesini, bu hikayenin bir parçası olmaktan dolayı gurur duyduğunu ifade etti. 

Stadyum ismi talebine ilişkin görüşlerini aktaran Koç, bahse konu talebin kongrelerinde birçok defa gündeme geldiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Çekinmeyiz, yaparız fakat bunun bir camia isteği ve arzusu olarak gerçekleşmesi her şeyden daha önemlidir. Bu talebin sonuna dek arkasındayız. Bizim dönemimizde, yalnızca 1907 Fenerbahçe Derneği değil bütün camiamıza buradan sesleniyorum, bu isteği, bu arzuyu derhal, 100'üncü senemiz tamamlanmadan, belki de 29 Ekim 2023'te hayata geçirelim. Sizler varsanız bizler de varız. Bunu hayata geçirmek için Ülker grubuyla, Saraçoğlu ailesiyle görüşeceğiz fakat bugün itibarıyla 100'üncü senemizin en önemli vazifesi olarak bunu bir kenara not edelim ve hep birlikte gerçeğe dönüştürelim."

Yorumlar (0)