Fenerbahçe'nin eski başkanı yaşamını yitirdi

Fenerbahçe Kulübü, eski başkanı Metin Aşık'ın yaşamını yitirdiğini duyurdu. Aşık, 1989-93 yılları arasında Fenerbahçe başkanlığı görevini üstlenmişti.

SPOR 28.05.2019, 23:40 29.05.2019, 01:53
Fenerbahçe'nin eski başkanı yaşamını yitirdi

1989 ile 1993 yılları arasında Fenerbahçe'nin başkanlığını yapan Metin Aşık yaşamını yitirdi. Sarı-lacivertliler, ölüm haberini resmi sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile duyurdu.

Fenerbahçe, Metin Aşık için ilk töreni 30 Mayıs Perşembe günü 14:30'da Dereağzı Lefter Küçükandonyadis tesislerinde gerçekleştirileceğini açıkladı..

Aşık'ın cenazesi Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Fenerbahçe, Fener Ol kampanyası kapsamında bu akşam bir televizyon kanalında düzenlenecek #WinWin isimli programın, Metin Aşık'ın vefatı üzerine başka bir tarihe ertelendiğini bildirdi.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüzün eski başkanlarından, camiamızın değerli ismi Metin Aşık’ı kaybettik. Fenerbahçemize çok değerli hizmetlerde bulunmuş kıymetli başkanımız Metin Aşık’a Allah'tan rahmet; değerli ailesine ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun."

Fenerbahçe ile birlikte Beşiktaş Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu da başsağlığı mesajı paylaştı.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Metin Aşık’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu resmi internet sitesinden yapılan açıklamada ise, "Fenerbahçe Spor Kulübü eski başkanlarından Metin Aşık'ın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Metin Aşık'a Allah'tan rahmet; Ailesi, sevenleri ve Fenerbahçe camiasına başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada ise, "Fenerbahçe Spor Kulübü Eski Başkanlarından Metin Aşık’ın vefat haberini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne başsağlığı dileriz." denildi.

METİN AŞIK'IN BAŞKANLIK DÖNEMİ

Metin Aşık, 1989-93 yılları arasında Fenerbahçe başkanlığı görevini üstlenmiştir. Onun başkanlığı döneminde sarı-lacivertliler 1989-90 ve 1991-92 sezonlarında 2., 1990-91 ve 1992-93 sezonlarına 5. olmuştur.

Onun döneminde Todor Veselinović, Ömer Kaner, Guus Hiddink, Erol Togay, Tınaz Tırpan ve Jozef Vengloš Fenerbahçe'de teknik direktörlük yapmıştır.

Yorumlar (0)