"Fenerbahçe'nin büyüklüğünü görünce tercih ettim"

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Luiz Gustavo, canlı yayında Güntekin Onay'ın sorularına cevap verdi.

SPOR 14.10.2019, 11:28
"Fenerbahçe'nin büyüklüğünü görünce tercih ettim"

Luiz Gustavo'nun açıklamaları şu şekilde:

Ben aslında 20 sene önce Brezilya'dan ayrıldım. Almanya gibi futbolun disiplinli olduğu bir ülkeye gittim. Bu bana karakter anlamında inanılmaz şeyler kattı. 11 yıl oradaydım ve bu benim Brezilyalı sıfatıma çok değerli şeyler kattı. Kendimi yüzde 50 Alman yüzde 50 Brezilyalı olarak tanımlayabilirim.

"Bu farklılıklar bana çok şey kattı"

Almanya'ya gitmem bana çok şey kattı. Brezilya'da ufak bir takımdan çıktım, Almanya'da Bayern Münih gibi büyük bir takımda kendimi buldum. İlk geldiğimde zordu, farklı bir dil ve kültür vardı. Bu farklılıklar bana çok şey kattı ve beni yükseltti.

luiz gustavo fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

"Hayatta bazen yenilikler olması gerekiyor"

Marsilya'da kaptanlık yaptım, orada da çok şey öğrendim. Hayatta bazen bazı yenilikler olması gerekiyor. Bazı insanlar bundan korkar ama ben korkmadım. Fenerbahçe gibi bir kulübün beni istediğinin duyduğumda bu yeniliğe hazır olduğumu anladım. Fenerbahçe'nin teklifi kafamdaki projelere ve hedeflere çok uygundu ve buraya geldim. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü görünce burayı tercih ettim.

"Burada olduğum için çok mutluyum"

Tabii ki de bu kulüpten büyük Brezilyalılar geçmiş. Bunun duyulmaması söz konusu değil. Fenerbahçe, büyük ve gelenekleri olan bir kulüp. Gelmeden önce bazı futbolcularla, Diego ve Josef'le konuştum, şehri merak ediyordum. Kulüp ve İstanbul hakkında çok güzel şeyler söylediler. Bu süreci daha da hızlandırdılar. Burada olduğum için çok mutluyum. Burada yapılan her iş profesyonel şekilde yapılıyor. Bunların üst üste gelmesi kaliteyi oluşturuyor.

luiz gustavo fenerbahçe ile ilgili görsel sonucu

"Oyun daha yavaş oynanıyor"

Her ülkenin kendine ait bir karakter yapısı var. Almanya'ya bakarsak daha sert daha aktif. burada biraz daha yavaş oynanıyor. Fransa'da taktik ve teknik var fizik biraz daha aşağıda. Türkiye'de ise hepsinden biraz var. Sadece oyun daha yavaş oynanıyor.

"Emre çok büyük bir futbolcu"

emre belözoğlu ile ilgili görsel sonucu

Takım olarak iyi bir takımız. Vedat'ı tanımıyordum ancak tanıdıktan sonra çok iyi bir forvet olduğunu gördüm. Emre'ye ben de şaşırıyorum. Emre tarihte çok büyük kulüplerde yer almış, çok büyük bir futbolcu. Onu böyle görmek benim için de ayrı bir motivasyon oldu. O yaşta o istek ve arzuyla oynaması müthiş bir şey, tebriği hak eden bir oyuncu. Onun bu şekilde yaşaması insanların saygısını kazanıyor, benim de saygım kendisine karşı çok yüksek.

Yorumlar (0)