Fenerbahçe kolları sıvadı! Jesus’la görüşmeler başlıyor

Fenerbahçe yönetimi, yeni sezona muhteşem bir başlangıç yapan teknik direktör Jorge Jesus’un sözleşmesini uzatmaya hazırlanıyor. Dünya Kupası arasında deneyimli teknik adamla yeni imzaların atılması hedefleniyor. 

SPOR 29.10.2022, 15:32 31.10.2022, 10:44
Fenerbahçe kolları sıvadı! Jesus’la görüşmeler başlıyor

Haziran ayında Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşme imzalayan ve kısa sürede oynattığı futbolla taraftarın sevgilisi haline gelen dünyaca ünlü teknik direktör Jorge Jesus, elde ettiği bol gollü galibiyetlerle de hayranlık uyandırıyor. Hızlı bir şekilde Türkiye’ye ve Süper Lig’e adapte olan 68 yaşındaki deneyimli antrenör, Avrupa’da da namağlup bir Fenerbahçe’nin temellerini attı. Jesus önderliğinde sezona devam eden sarı-lacivertliler, hem ligde hem de mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi B grubunda liderliğini sürdürüyor. 

Dünya Kupası arasında imzalar atılabilir

Peş peşe gelen başarılı sonuçların ardından Fenerbahçe yönetimi de Jesus’la yeni sözleşme imzalamak için kolları sıvadı. Camianın tam desteğini kazanan Jesus ile Dünya Kupası arasında yeni imzaların atılması hedefleniyor. Önceki gün İstanbul’a gelen Jesus’un eşi Ivone Jesus ve oğlu Mauro Jesus’un da bu görüşmelerde belirleyici rol oynayacağı bildirildi. Deneyimli teknik adam kısa süre önce gazetecilere verdiği demeçte, Fenerbahçe ile sezon sonuna kadar sözleşmesinin bulunduğunu ve şu an bu konuda yorum yapmak istemediğini dile getirmişti. 

Jorge Jesus kimdir?

Profesyonel antrenörlük kariyerine 1989 yılında Amora’da başlayan Jorge Jesus kariyeri boyunca, Felgueiras, Uniao Madeira, Estrela, Vitoria Setubal, Vitoria Guimaraes, Moreirense, Leiria, Belenenses ve Braga gibi çeşitli ekiplerde görev aldı. 2009 yılında ülkesinin dev ekibi Benfica’nın başına geçen deneyimli teknik adam, burada elde ettiği başarılarla adını dünya çapında duyurdu. 6 senelik Benfica serüveni sonrası 2015 yılında Sporting Lisbon’a geçiş yapan Jesus, Benficalı taraftarlardan büyük tepki gördü. Sporting’de 3 sene çalışan Portekizli antrenör, ardından 2018 yılında Al-Hilal ile sözleşme imzaladı. 1 sene sonra Brezilya’nın köklü ekiplerinden Flamengo’ya geçiş yapan Jesus, burada da gösterdiği performansla camianın büyük sevgisini kazandı. 2020 yılında tekrar Benfica’ya dönen deneyimli antrenör, 2021 yılının aralık ayında ise görevinden ayrıldı. 68 yaşındaki Jorge Jesus, geçtiğimiz haziran ayında Fenerbahçe ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.  

Yorumlar (0)