Fenerbahçe ile Jorge Jesus resmen anlaştı!

Portekizli teknik adam Jorge Jesus, Fenerbahçe ile 1 yıllığına anlaştı. Tecrübeli teknik adamın yıllık maaşının 3 milyon euro olacağı öğrenildi. İşte detaylar...

SPOR 02.06.2022, 16:50 02.06.2022, 17:09 Hakan Öksüz
Fenerbahçe ile Jorge Jesus resmen anlaştı!

Bu sezon Vitor Pereira'dan verim alamayan Fenerbahçe, İsmail Kartal'ın teknik direktörlük koltuğuna getirilmesiyle çıkışa geçmişti. Ligi ikinci sırada bitiren Fenerbahçe, şampiyon Trabzonspor'un ardından Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde mücadele etmeye hak kazanmıştı. 

Sarı lacivertli yönetimin, daha tecrübeli bir ismi takım başına getirmek istemesi üzerine İsmail Kartal görevinden ayrılmıştı. 

Tesisleri gezdi

Fenerbahçe, bir dönem Benfica'da fırtınalar estiren ve kariyeri kupalarla dolu Jorge Jesus ile anlaştı. 67 yaşındaki usta teknik adam, İstanbul'a geldi ve tesisleri gezdi. Başkan Ali Koç ile el sıkışan Jorge Jesus, Fenerbahçe ile 1 yıllığına anlaştı. 

İmza töreni ne zaman?

Tecrübeli teknik adama ödenecek yıllık maaşın ise 3 milyon Euro olduğu kaydedildi. İmza töreninin ise yarın (Cuma) saat 15.00'te gerçekleştirileceği öğrenildi.

4 kez lig şampiyonu oldu

Kariyerinde 3 farklı ligde 4 kez lig şampiyonluğu kupası kazanan Portekizli teknik adam; Sporting CP Lizbon, Braga, Flamengo, Benfica ve Al-Hilal gibi kulüpleri çalıştırdı. 

Jesus'un takımları, toplamda çıktıkları 834 resmi karşılaşmada el 2,04'lük puan ortalaması elde etti. Fenerbahçe Kulübü, Jorge Jesus için bir "hoşgeldin" paylaşımında bulundu. İşte o paylaşım...

Yorumlar (0)