Fenerbahçe'den TFF'ye tazminat davası

Fenerbahçe, ‘3 Temmuz Şike Kumpası’ sürecinde yaşananlar sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na 250 milyon TL’lik tazminat davası açtığını duyurdu.

SPOR 23.08.2021, 11:50 24.08.2021, 14:59
Fenerbahçe'den TFF'ye tazminat davası

Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz davası sebebiyle TFF’ye 250 milyon TL'lik tazminat davası açıldığını açıkladı.

“Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı engellendi”

Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada, "Bütün kamuoyunun bildiği üzere '2010 – 2011 Türkiye liginin şampiyonu Fenerbahçe’dir.” sözlerine yer  verilirken, 3 Temmuz Kumpası ile kulübün Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkının engellendiğine dikkat çekildi. 

Kulüpten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu kumpası yapanların, adalet, hukuk ve hak amacından uzak olan birer FETÖ mensubu oldukları; bu süreçte bütün yargılamalar sonucunda alenen ortaya çıkmıştır. Kumpasın başladığı 3 Temmuz 2011 itibarıyla Fenerbahçe Başkanı, taraftarı ve yönetiminin dik duruşuyla başlayan; Adalete Fener Yak ile ortaya konan adalet arayışı sonucundaki yeniden yargılamada, bütün Fenerbahçeli yöneticilerin beraat etmesine karar verilmiştir. Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü’ne 3 Temmuz Kumpasını kuran kişiler, yargılandıkları Kumpas Davası'nda ağır cezalar almışlardır. Bütün bu haksızlıklar ve gerçekler, gün yüzüne çıkmasına rağmen Fenerbahçe'nin 3 Temmuz Kumpası nedeniyle ortaya çıkan maddi ve manevi zararları tazmin edilmemiştir.”

250 milyon TL’lik tazminat davası

3 Temmuz Kumpası nedeniyle ortaya çıkan zararın tazmin edilmesi amacıyla TFF’ye 250 Milyon TL’lik tazminat davası açıldığını açıklayan Fenerbahçe Kulübü’nün açıklamasında, şunlar aktarıldı:

“Bu kapsamda, her fırsatta belirttiğimiz gibi Cumhuriyet tarihinde görülen en büyük hukuksuzluklardan bir tanesinin mağduru olan Fenerbahçe'nin; 3 Temmuz Kumpası nedeniyle ortaya çıkan zararın tazmini için; bu sürecin ilk adımı olarak o süreçte verdiği kararlarla bu zararın oluşmasına neden olan TFF’ye karşı fazlaya ilişkin haklarımız saklı tutularak 250 Milyon TL tutarında tazminat davasını açtığımızı bütün kamuoyuna bildiririz.”

Yorumlar (0)